HASSELT | Japanse Tuin

Als je ooit in Hasselt komt, is de Japanse Tuin een aanrader. Het is namelijk de grootste Japanse Tuin van maar liefst heel West-Europa. En vind je die gewoon in Hasselt? Ja hoor!

Deze tuin is dé plek om even tot rust te komen in Hasselt. Vanaf het moment dat je binnenstapt, door een Japanse Poort, waan je je in Japan. En dit stukje Japan is maar liefst 25.000m² groot. Deze foto’s zijn gemaakt in de herfst, maar vooral in de lente, wanneer de bloesems volop aanwezig zijn, is het echt de moeite hier eens te komen kijken.

Ze hebben er een hele mooie ruimte om te zitten, vlakbij de Japanse kerselaren en het water waarin de koi’s rondzwemmen. En, ook niet onbelangrijk, er is een toilet. En daar gebruik van maken kost je helemaal niks.

Dus: als je eens een weekendje naar Hasselt komt, sla dan deze tuin zeker niet over! Het is er ook nooit heel druk (dat heb je in het stadspark al sneller), dus dit is de perfecte plek om tot rust te komen na lang te winkelen.

Ook een aanrader: dit filmpje van Vlaanderen Vakantieland.

  
Prijs: €5 inkom, gratis voor inwoners van Hasselt met een UIT-pas.
Adres: Gouverneur Verwilghensingel 23 – 3500 Hasselt
Bereikbaarheid: perfect te bereiken met de bus: de 45, 36, H3 of 20a. Afstappen doe je aan de halte ‘Rijksadministratief Centrum’. Dan moet je nog enkel de trappen af en enkele meters wandelen.
Officiële website: japansetuin.be

Leave a Reply