HASSELT | Streetart door Pablo Delgado, ARYZ en ROA

In Hasselt vind je, ook al moet je af en toe wel even naar beneden kijken, mooie street art. Een halfjaar terug vond hier ook een Street Art Festival plaats. Ikzelf ben een fan van graffiti en dergelijke, maar alleen als het mooi is. Dus nee, niet van die belachelijkheden op treinen, dat vind ik belachelijk. Maar de speciale miniaturen van Pablo Delgado, de uil van ROA en de eend van ARYZ vind ik schitterend!

Deze foto’s zijn gemaakt op 8 september 2012. De kunstwerkjes zijn er nog steeds, maar naar het schijnt zijn enkele Pablo Delgado-werkjes al stukgemaakt door vandalen.

Mijn favoriet werk in Hasselt is de uil van ROA. Je vind hem aan de kanaalkom, hij is echt gigantisch (je kan er echt niet naast kijken) en prachtig om te zien.

Als tweede hebben we de eend door ARYZ. Als je deze wil zien, moet je echt even zoeken. Hij staat (hangt? is?) namelijk op een niet echt meteen zichtbare plek. Je vind hem in een zijstraatje van de Melkvoetstraat, vlakbij het station.

En als laatste, enkele werkjes van Pablo Delgado! Hoe vind je deze? Tja, door af en toe eens naar beneden te kijken! Tip: je vind er enkele samen aan/in de Dorpsstraat. Naar het schijnt zijn er ook nog te vinden op het Dusartplein en ergens in Runkst, maar deze heb ik nog niet gezien. Als jullie eentje spotten, laat maar horen!

UPDATE: dit werkje stond er al langer, maar ik heb hem onlangs pas ‘gevonden’. Bij deze!

UPDATE #2: eindelijk hetgene gevonden waar ik al lang naar wou kijken, maar het ligt in een lange straat en dat beviel me niet. Onlangs toch gedaan, en het loonde de moeite! Helaas wel al een beetje vernield door een stel idioten.

UPDATE #3: deze had ik een tweetal maanden na de eerste reeks getrokken, maar nooit gepost! Geen idee hoe ik erover heen heb kunnen kijken, maar goed. Bij deze, nog een Pablo Delgado!

Pablo Delgado Hasselt

One Comment to “HASSELT | Streetart door Pablo Delgado, ARYZ en ROA”

Leave a Reply