HASSELT | Finse Piste Kapermolen

Ik ben gek op joggen. Oké, ik moet wel eerlijk toegeven dat het ondertussen al een maand geleden is dat ik het nog gedaan heb. Twee maanden zelfs. Oeps. Tot zo ver de goede voornemens.

Anyway, ik ga er terug mee beginnen, heel snel. Joggen is heerlijk: het verbrandt veel calorieën, je kan er je frustraties in kwijt en best of all: het is gratis! Nou ja, tenminste als je niet op een loopband wil gaan staan in de gym. Maar waarom zou je dat doen als je in de frisse lucht, met een prachtige zonsondergang kan gaan lopen?

Als ik ga lopen, is het 99% van de tijd op Kapermolen in Hasselt. Mijn kot is er vlak naast dus het ligt voor mij gewoon ideaal. Ook in Sint-Truiden heb ik mijn vaste looppiste, maar daar schrijf ik binnenkort wat over.

Dit is, van alle looppistes die ik al gezien heb toch, mijn absolute favoriet. Waarom? Omdat één rondje hier precies één mile is. De sites die ik gebruik om mijn joggen op te tracken, werken meestal met miles. Dat omrekenen is meestal vervelend, en ik heb ook geen telefoon met apps die ik kan gebruiken om te meten hoelang ik loop.

Hier kom je tijdens een rondje deze paaltjes tegen. 100 meter, 200 meter, … tot 1600 meter. En één mile is dus 1609 meter. Oke, niet exact een mijl dus, maar ik tel het wel zo. Op die negen meters steekt het natuurlijk niet!

Ik vind het dus fantastisch om hier te lopen. Het enige nadeel is dat er in de zomer (juli en augustus) elke week een soort festivalletje wordt georganiseerd. Dan kan ik dus niet gaan lopen en dat is énorm frustrerend, maar goed. Ik zoek voor dan wel een andere route.

Om af te sluiten nog een paar foto’s van de Finse Piste hier. Ook een artikel over het Kapermolen park zelf kan je nog verwachten!

[nggallery id=3]

One Comment

  1. Tommy Bas

    Hoi Nicky, De Finse Piste in Kapermolenpark is voor mij ook een ware ontdekking :-) en dat voor een Hasselaar die al 39 jaar in Hasselt woont haha … In februari ben ik na een 6 tal jaar opnieuw beginnen met joggen, voornamelijk op de weg en met een verkeerde looptechniek … resultaat na 2 maanden… last van men linkerknie … rrr… na anderhalve week rust terug begonnen in kapermolen en het leek alsof ik op wolkjes liep, ideaaal :-) er zijn zelfs 2 mini heuveltjes om wat voorvoetlanding te oefenen haha, greeeat… op naar men eerste 5 km :-) Dat gaat de banneuxrun op zondag 25 mei zijn. Have fun met lopen, het brengt rust en verlichting, meer moet dat niet zijn :D

    Grz
    Tommy

    Reply

Leave a Reply