SINT-NIKLAAS | Een ochtend op verkenning

Het voorbije weekend moest ik in Blue Sky Computing in Sint-Niklaas als promohostess voor Telenet werken. Normaal gezien zou ik met de trein net op tijd daar zijn, maar omdat ik dat risico niet wou nemen (duh, we weten allemaal dat het niet matcht tussen de NMBS en op tijd zijn) en eigenlijk ook graag Sint-Niklaas wilde verkennen (nu ik er dan toch was), besloot ik een uur op voorhand aan te komen.

Sint-Niklaas station

Sint-Niklaas staat dan wel bekend om de grootste markt, ik vond hun stationsplein ook al de moeite. Groot, mooi station, en een heel vriendelijke wc-meneer. Ja, zoiets valt me wel op, want die mensen kunnen soms echt zo geïrriteerd zijn, zucht.

Voetbal beeld Sint-Niklaas station

Bol Sint-Niklaas station

Op het stationsplein stonden ook twee bijzondere dingen. Het eerste was een soort halve voetbal, dat vond ik echt supercool. Ik weet nog steeds niet wat het nou echt moest voorstellen, en van het internet word ik ook niet wijzer. Iemand die dit wel weet?

Het andere ding was een groot ‘bord’, met daarop een afbeelding van een soort wereldbol met gebouwen op. Wat dat moest voorstellen weet ik ook niet, maar ik vond het wel mooi. En wat ik verder, onderweg naar de grootste grote markt van België tegenkwam, oohhh …

Amacarons Sint-Niklaas

Een macaronwinkel! MACARONWINKEL! Ja, ik ben gek op macarons. Als ik ze koop is het meestal in zo’n pakje in een drogisterij, en ik weet dat ze ze ook in pralinewinkels verkopen, maar echt een winkel op zich? Wauw. Ik was echt onder de indruk. Bedankt, lot. Ik moest normaal niet in deze straat zijn maar was fout gewandeld, en daardoor kwam ik hier langs. Alles gebeurt voor een reden zeg ik altijd, dat ik fout liep dus ook: anders had ik deze coole winkel nooit gezien! Jammer genoeg was hij niet open en ik heb ik dus niks kunnen kopen, en in het halfuurtje pauze dat we kregen kon ik ook niet gaan kijken. Dit is voor mij echt een reden om eens terug naar Sint-Niklaas te komen.

Amacaron Sint-Niklaas

Amacaron Sint-Niklaas

Amacaron Sint-Niklaas

Amacaron Sint-Niklaas

De macaronwinkel heet Amacarons (want dat had je nu echt nog niet door). Hun website vind je hier. Ik ga alvast zo snel mogelijk terug een tripje Sint-Niklaas plannen. Oh, en bericht aan de winkel: als jullie geen foto’s van jullie etalages op m’n site willen, laat maar iets achter en ik verwijder ze meteen.

Poeskafé Sint-Niklaas

Dan kwam ik eindelijk aan de grote markt! Het eerste wat ik zag was dit Poeskafé. Wat een supermooi logo hadden ze. Als ze open waren, en ik meer tijd had, was ik er iets gaan drinken.

En dan de grote markt zelf! Helaas was er een stom circus aan de gang (ik heb iets tegen circussen, ja), dus heb ik niet echt mooie foto’s van het stadhuis kunnen maken en ook niet echt kunnen zien hoe gróót die markt nu eigenlijk wel is. Maar bon, ik kom dus nog wel eens terug!

Stadhuis Sint-Niklaas

Sint-Niklaas met kinderen

Sint-Niklaas

 

5 Comments

 1. Gudrun

  Ik stel voor dat je dat tweede tripje aan Sint-Niklaas plant in het eerste weekend van september waaaant: Vredesfeesten!
  En dat betekent het oudste Belgische ballonevenement.
  Als je er even de centen voor hebt, probeer zelfs vanuit een ballon op te stijgen van op diezelfde markt. Hij is – geloof me – behoorlijk groot.

  Reply
 2. Beste, dit is zeker geen probleem vinden dit juist heel leuk :) wij hebben de winkel in St. Niklaas ook nog maar pas geopend 23 maart 2013 hiervoor hadden we een horecazaak waar wij bij de koffie een macaron gaven de vraag werd zo groot dat we een jaar later onze eerste winkel opende in St. Nikaas Eind dit jaar en volgend jaar breiden wij uit richting Gent.

  Reply

Leave a Reply