Atomium, Brussel

Zoals de titel van deze post waarschijnlijk al verraadt, ben ik 3 april naar Brussel geweest. Voor de verandering eens niet alleen, maar met m’n jongste zus. Oorspronkelijk gingen we voor de Musea van het Verre Oosten, maar we ontdekten dat het Atomium er ook vlak bij lag. Dus gingen we daar ook eens naar kijken!

We zijn met de trein naar Brussel-Noord gegaan, maar wat is dat station een doolhof! Er zijn minstens 5 uitgangen, en ik ging er van uit dat we die naar het centrum moesten hebben. Maar ik en mijn pindanoot-blaas moesten eerst langs het toilet, dus dat was al even zoeken. En dan na het toilet de uitgang terug vinden … Een hel. Snel een broodje genomen bij Food Fever, heel lekkere broodjes voor weinig geld. Ik had een ciabatta martino, zonder overdrijven de beste martino die ik ooit gegeten heb.

Leopold I monument, Brussel

Toen we eindelijk buiten waren, was het zoeken naar de bushaltes. Er zijn momenteel werken aan de busperrons van Brussel-Noord, dus konden we op zoek naar een vervanghalte. Gelukkig was die snel gevonden, en over 10 minuten kwam de 230 Humbeek al. Met een chauffeur die gelukkig Nederlands sprak.

Na een halfuurtje op de bus waren we aan de Koninklijke Serres. De bushalte dan, de daadwerkelijke serres lagen iets verder. Aan de ene kant van de straat zag je het Koninklijk Kasteel van Laken, aan de andere kant een lang stuk gras met op het einde het Leopold I monument (dat op de foto boven dit stukje). Na even het kasteel bewonderd te hebben, gingen we richting het monument. En daar zag je in de verte achterin het Atomium al!

Door het mooie park moesten we nog een stuk langs de straat wandelen om bij het Atomium te komen. Onderweg zagen we dit, een soort piramide. Ook dit blijkt een monument te zijn, eentje voor de Belgen van de Royal Air Force, die gesneuveld zijn tijdens de Slag om Engeland.

En uiteindelijk kwamen we dan uit bij het Atomium! Daar hebben we, terwijl één van de bollen boven ons hoofd hing te blinken, ons broodje opgegeten. Apart wel, lunchen onder zo’n ding.

Poort van de Musea van het Verre Oosten, Brussel

Na het eten werd het toch eens tijd om naar de Musea van het Verre Oosten te gaan. Onderweg zijn we nog door een drietal parken gewandeld denk ik, het was daar meer park dan stad! Ook zijn we even door de Tuinen van de Bloemist gegaan. Wel weinig bloemen voor een bloemist. Maar goed, het is ook niet echt ‘bloemenweer’ in België op dit moment.

En dan zagen we in de verte de Japanse Toren al! Mooi, indrukwekkend gebouw. Op de foto hierboven zie je de ingangspoort. Prachtig ding. Hierdoor kom je in de tuin terecht en kan je naar de ticketing en het Chinees Paviljoen. Het volledige artikel over de musea vind je hier.

Na het bezoekje aan de Musea, werd het tijd om terug richting het station te gaan. Pijnlijke voeten: check. De buurt van het station op zich is eigenlijk al de moeite in Brussel, met prachtige kantoorgebouwen zoals bovenstaand. Ik was diep onder de indruk, het gaf toch een klein beetje een New York feeling.

Starbucks, Brussel Noord

En omdat we toch nog een klein uur op onze trein moesten wachten, konden we toch evengoed iets gaan drinken bij Starbucks? Ik was er nog nooit geweest, maar het stond wel op mijn to-do lijstje met dingen die ik ooit wilde doen. En nu heb ik het gedaan! Ik drink geen koffie, maar een Strawberry & Cream Frappucino kon er wel in, dacht ik. Mijn zus nam hetzelfde, en, typisch Starbucks natuurlijk, onze namen veranderden van Casey en Nicky naar Kesey en Niki. Dat namen fout schrijven moét toch echt bij hun marketingstrategie horen.

Zo, de dag in Brussel was top. Ik stond er eerst wat argwanend tegenover, want Brussel = vuil, diefstal, … Ik kon er meer negatieve dingen over zeggen dan positieve, to be honest. Maar ik ben blij dat ik het een kans gegeven heb. Nu kan ik niet wachten om eens richting Brussel-Centraal te gaan en de grote markt en dergelijke te zien. Ik weet nog niet wanneer ik het ga doen, maar ik heb er nu al zin in!

Deze foto’s komen van mijn Instagram-accounts: NickyMorren en NickysCityGuide. Mijn persoonlijke Instagram staat op privé, maar ik accepteer verzoeken gewoon.

2 Comments

 1. Ik vind het zo jammer dat iedereen Brussel gelijk maar linkt met ‘vuil’ en ‘diefstal’, want het is inderdaad zooooveel meer. Ik woon hier nu driekwart jaar, en de hele stad heeft me echt positief verbaasd. Brussel-Noord is inderdaad net een beetje New York (ik doe altijd alsof ik in Central Park ben wanneer ik in de Botanique loop, ook al is het vast heel anders ;)), en Laken is ook prachtig! Ben je ook in de koninklijke serres geweest? Anders is dat sowieso alvast een aanrader voor volgend jaar :)

  Reply
  1. Nicky Author

   Oh de Botanique doet echt wel een beetje aan Central Park denken! Een stuk groen in het midden tussen al die hoge kantoorgebouwen, heerlijk. Daar zijn wij niet geweest, en om eerlijk te zijn was me ook nooit opgevallen dat dat er was, nochtans superdicht bij het station. Staat alvast genoteerd voor als ik weer naar Brussel ga! In de serres zijn we niet geweest, maar nu ik het zo langs de buitenkant zag, ziet het er écht indrukwekkend uit. Ook op m’n to do-lijst dus!

   Reply

Leave a Reply