Belgian Frit'n Toast Brussel

Ik zeg altijd: een mens moet ook eten. Klopt toch he? Wel, ja dus. Zeg het maar. En ik was onlangs (goh ja, onlangs, 16 april is niet meer zo onlangs eigenlijk) in Brussel. En wat eet je het best in de hoofdstad van België? Juist ja, frieten! Dat denk ik dan toch.

Zodoende, de eerste frituur die ik zag ging ik binnen. Na er eerst 4x langs te lopen, gewoon om zeker te zijn dat je er wel binnen mocht. Vanuit hun raam verkochten ze namelijk ook puntzakjes friet. Maar ik kon dus gewoon binnen en heb me daar neergezet met uitzicht op die werkende kerels van de frituur. Die overigens Belgian Frit’n Toast heette, da’s misschien ook tof om te weten.

Belgian Frit'n Toast Brussel

En dan mocht ik bestellen! Ik ging voor een Frite Special en een Ice Tea. Ja, op de kaart stond Ice Tea. En als dat daar staat, dan wil ik dat ook krijgen, beste frituristen. Maar ze kwamen af met een Nestea. Fucking Nestea. De ajuin was gebakken in een pan, ik ben gewend dat het rauwe ajuin is op een frit special. Of is dat ook alleen hier? En zoveel mayonaise!

Belgian Frit'n Toast

Nu lijkt het natuurlijk weer of ik het helemaal afbreek. Nee, dat doe ik niet. De frieten waren echt echt heerlijk. Ik durf bijna te zeggen “de beste frieten die ik ooit gegeten heb“. En een aparte pot zout, ze doen er dus geen op de frieten en krijgt ook pluspunten. Maar de prijs, vond ik ook wel een beetje té .. 4,10 voor de frieten en 2,30 voor de fake Ice Tea.

Nuja, al bij al, als je in Brussel bent en je hebt zin in een frietje, raad ik deze plek wel zéker aan. Héérlijke frieten, uiteindelijk toch wel waar voor je geld!

Pluspunten
– goede ligging, niet te ver van het station
– je hoeft niet per sé binnen te eten, je kan ook aan het raam kopen
– zout op de tafel, je beslist dus zelf of je dat wil
– heel lekkere frieten!

Minpunten
– niet heel erg goedkoop
– Ice Tea op kaart, maar je krijgt Nestea
– gebakken ajuin, veel mayonaise

Belgian Frit’n Toast krijgt van mij een 8/10. Zou ik hier snel teruggaan? Meteen als ik weer in Brussel ben! Maar dan voor een gewone friet, haha.


Prijs: €4,10 voor een frite special en €2,30 voor een Nestea.
Adres: Magdalenasteenweg 1 – 1000 BRUSSEL
Bereikbaarheid: makkelijk te bereiken vanaf het Centraal station: het is zo’n 250m wandelen.
WebsiteBelgian Frit’n Toast

Leave a Reply