Kasteeldomein Terbiest

Weer een park! Of ja, toch iets in die aard. Vorige week dinsdag liet ik al het Sint-Donatuspark in Leuven zien, vandaag is het de beurt aan het Kasteeldomein Terbiest in Sint-Truiden.

Kasteeldomein Terbiest omvat meer dan een kasteel en een domein. Het zijn ook voetbalvelden, een kapel, een beeldentuin, een visvijver … En dat allemaal voor niks!

Op onderstaande foto’s zie je, buiten de voetbalvelden, bovenstaande dingen. Over de beeldentuin komt nog iets apart, maar je ziet hier en daar wel een kunstwerk. Ook over de kapel komt nog ooit iets (als mijn bad ass vriendje mee wil want ik durf niet alleen in het donker (ik ben een pussy, ja), en in het donker is dat nog veel cooler), en omdat ik dat eigenlijk al altijd een intrigerend ding vond.

Meer dan ‘geniet van de foto’s’ kan ik niet zeggen dus ja, geniet van de foto’s!

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Één van de ingangen

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Kasteeldomein Terbiest

Heerlijk park. Heerlijk rustig hier, ideale plek om na te denken. I love it. Binnenkort komt er waarschijnlijk wéér een park online, namelijk het Molenvijver park in Genk. Terwijl je dit leest, ben ik misschien zelfs net foto’s aan het maken!

Edit: in werkelijkheid is het trouwens wel kleiner dan het misschien op mijn foto’s lijkt. Ik raad niet aan speciaal voor dit domein naar Sint-Truiden te komen, wel om het toe te voegen aan een tripje dat je maakt, in combinatie met bijvoorbeeld Domein Nieuwenhoven wat iets verder gelegen is! Domein Nieuwenhoven is overigens wel gigantisch groot, hier raak je makkelijk een paar uurtjes kwijt aan wandelen. Een artikel over de kapel zelf is overigens ondertussen ook al online, dat lees je hier!

Informatie kasteeldomein Terbiest
Prijs: gratis
Adres: Hasseltsesteenweg/Terbiest in Melveren
Bereikbaarheid: best ver vanaf het station, makkelijkst te bereiken met de 21a (halte Melveren Kruispunt) of de S1 (halte Terbiest Hotelschool).
Website: 

7 Comments to “SINT-TRUIDEN | Kasteeldomein Terbiest”

 1. Nancy

  Jouw foto’s zijn mooier dan wat ik vandaag helaas zag. Allereerst staat er langs beide ingangen verboden toegang – privé terrein. Het was er erg klein, op jouw foto’s ziet het er indrukwekkender ui. Ik dacht zelfs eerst dat ik verkeerd was. Geen kapel gezien. Als het dat kleine huisje op jouw foto’s is, is dit nu pure braak. Jouw foto’s deden me zo zin krijgen, maar ik was erg teleurgesteld hiervoor 45 min te hebben gereden. Ik had er meer van verwacht.

  Reply
   1. karelke

    Doodjammer, ik ben er vlakbij opgegroeid, en ik heb er ook school gelopen. In mijn afdeling (electrotechniek) , hadden we geweldige leraren, fijne mensen die ik nog steeds dankbaar ben. Het domein was toen nog heel mooi onderhouden , al apprecieerden wij het niet dat wij voor de turnles rond die vijver moesten lopen :-) Toch ben ik blij met deze fotoserie, dit is zoals ik mij terbiest herinner !

    Reply
 2. Sylvia

  Zoveel herrinneringen aan heel het domein het was er prachtig om op te groeien en ik ben heel dankbaar dat ik het domein terbiest als mijn achtertuin had
  aangezien ik als kind op het domein gewoond heb

  Reply

Leave a Reply