Juni 2013. Een maand die in het teken zou staan van één heel leuk ding: examens! Hoera. Maar het is meer dan enkel examens geworden …

WEEK 1

Ik heb de maand goed ingezet met m’n zus Casey. We zijn op 1 juni Chinees gaan eten in restaurant Peking in Sint-Truiden. Hoe dat was, lees je hier.

Zondag 2 juni was het prachtig weer, ideaal dus om foto’s te gaan maken in het stadspark van Sint-Truiden! Hierover is ook al iets online gekomen, dat lees je hier.

Maandag zei Casey tegen me dat ze eens naar Antwerpen wou. Tja, ik had toch nog even voor mijn examens begonnen … Dus zijn we de volgende dag ‘s morgens naar Antwerpen vertrokken. Dankzij de NMBS natuurlijk wel onze aansluiting in Leuven gemist waardoor we daar een halfuur moesten rondlopen. Maar Antwerpen zelf was wel leuk, we hebben de Chinese wijk bezocht, de Meir, macarons gekocht bij Ladurée, …

Woensdagochtend kreeg ik een sms’je of ik zin had om te gaan fietsen. Toevallig had ik net die dag besloten overal ‘ja’ op te antwoorden (ik wilde dat al lang eens doen) dus ging ik mee. Ik verwachte een ritje van maximum 2 uur maar mijn fietsgenoten besloten voor meer dan 4 uur te gaan … We zijn in Diepenbeek, Zutendaal, Bilzen, Genk, Gellik en god weet waar nog allemaal geweest. De heenweg was volledig langs het kanaal, zoals te zien op de eerste foto, en aan bovenstaande brug aan de Kiezelweg in Lanaken zijn we teruggekeerd.

WEEK 2

Maandag de 10e en dinsdag de 11e had ik examens, joepie! Meer bepaald ‘Wetgeving voor Marketeers’ en ‘Reclame’. Dat tweede was een ramp. Terwijl ik dit schrijf, wacht ik af tot 16u om mijn rapport te gaan halen om te zien hoé rampzalig het precies was … Maar goed, ik had alles gezet op Wetgeving want dat had voorrang. Hopelijk ben ik daar wel geslaagd …

En ook al was die dinsdag niet zo leuk door dat slechte examen, de avond maakte het goed. De avond maakte eigenlijk alle slechte dingen van de voorbije maand goed. Ik had namelijk een date. Ja haha, ik, een date. Ik vind het zelf ook nog grappig als ik het lees. En die ging door in de Euroscoop in Genk. Met een geweldig leuke jongen ben ik Scary MoVie gaan kijken. Die was tja, wat je van Scary Movie kunt verwachten. Maar hij kan toch niet aan de eerste films tippen.

Woensdagochtend zat ik alweer op de bus naar huis omdat ik met Casey naar Leuven ging. Lang zijn we er niet geweest, maar wat we er wel hebben gedaan vind je hier terug.

Van de rest van de week is eigenlijk maar één ding het vermelden waard: ik ben sinds dat weekend samen met de geweldige jongen waarmee ik dinsdag naar de cinema ben geweest! En ik heb me nog nooit in heel m’n leven zo goed bij iemand gevoeld (for real, gene zever). Hij is echt, wauw. Ik heb er geen woorden voor. Btw, zijn naam is Stefan. ‘t Is maar dat je het weet, want die naam gaat nog wel voorkomen vanaf nu denk ik ..

WEEK 3

De voorlaatste week stond te veel in het teken van Frans. De 21e zou ik examen hebben, maar ik had geen goede hoop. Niet ideaal, want ik bis Frans al en trissen zag ik niet zitten. Nuja, vrijdag het examen afgelegd (straks weet ik mijn cijfer, spannend) en helaas kreeg ik net nadat ik ermee klaar was slecht nieuws van Casey … Eén van mijn katten, Tommy, was er zo slecht aan toe dat er nog maar één optie was. Inslapen. Ik weigerde het te geloven, maar het was wel zo … Gelukkig heb ik die avond mijn gedachten kunnen verzetten met mijn vriend en vrienden van hem, waarmee ik naar Man of Steel ben gaan kijken in Maasmechelen. Geen wauw-film, maar ook niet heel slecht. Alleen beetje langdradig op einde (ik dacht echt: KOMAAN MAAK DIE GAST GEWOON KAPOT, maar mensen in films horen mijn gedachten natuurlijk niet).

Zondag ben ik dan extra vroeg naar huis gegaan om afscheid van Tommy te nemen en mee te gaan naar de dierenarts, waar hij zijn laatste adem zou uitblazen. Het was hard om te zien, maar het was uiteindelijk het beste. RIP Tommy. Binnenkort zou je 9 worden, maar het mocht niet zijn … Je wordt gemist …

WEEK 4

Dinsdag heb ik bijna de hele dag in Genk doorgebracht met mijn vriend. Namiddag in het Molenvijver park (prachtig, komt ook nog iets over online) en ‘s avonds terug in de Euroscoop, dit keer om The Hangover III te zien. De vorige twee heb ik ook al gezien, dus ik kon niet achterblijven!

Wooo woensdag ben ik naar huis gegaan om met Casey bovenop de abdijtoren te gaan staan! Het was eng ja, toch wel, die 196 treden die we moesten doen. Vooral omdat het gewoon van die ijzeren trappen met gaatjes in waren. Eerlijk is eerlijk, mijn hart klopte soms wat sneller dan goed voor me is. Maar het was wel de moeite. Meer daarover lees je trouwens hier.

Donderdag was het dan rapportuitdeling op school. Veel valt daarover niet te vertellen, buiten dat ik van mijn 12 examens 2 herexamens heb. En dat van de vakken waar ik niet veel voor gedaan heb omdat ik bisvakken voorrang had gegeven. Dan heb ik toch vrij goed werk geleverd!

Vrijdag ben ik met Stefan en zijn ouders gaan eten in Gruitrode. En uiteraard koos ik voor pasta, huisbereide lasagne om precies te zijn. Jep, ik kies echt altijd voor pasta als ik ergens ga eten, het is gewoon zó lekker! ‘s Avonds was het Genk On Stage maar daar was ik vrij snel weg. Ik heb zelfs geen foto’s gemaakt, crap. Daar heb ik nu spijt van. Maar ja, spijt komt altijd te laat.

Zaterdag ben ik eindelijk eens gaan eten bij Lunchcorner Mika. Da’s een broodjeszaak in Hasselt waar ik al naartoe wil zolang ik die plek ken. Ik ging voor een simpele smos, maar hij was echt de moeite. Het broodje was perfect, alleen een beetje moeilijk te eten met de hoeveelheid groenten die er tussen zat. Ik ga hier in ieder geval wel snel eens terugkomen. Zondag had ik nog een BBQ maar daar heb ik ook geen foto’s gemaakt.

Hm, best weinig foto’s gemaakt dus de laatste weken. Schandalig. Dat wordt dan maar mijn werkpunt van deze maand.

3 Comments

 1. Liesbet

  Leuk om te zien! Ik hoooou van macarons, hoe waren ze ? Zijn die trouwens duur?
  De fietstocht lijkt leuk maar laaaang, wow! En ohja, ik neem ook àltijd pasta :p

  Reply
  1. Nicky Author

   Ze waren héérlijk! Eentje van de 6 vond ik echt smerig, maar ik weet helaas niet meer welke :P de kokos vond ik de allerbeste. Ze kostten €15,80, niet goedkoop maar het zijn er natuurlijk wel van Ladurée!

   Reply

Leave a Reply