Grot in Neeroeteren

Dit is niet de grot, dit is de overkant van de straat.

Één van de eerste dingen die ik ‘ontdekte’ dat in Neeroeteren te zien zijn, was de grot. Een Lourdesgrot, bedevaartsoord, whatever, een grot dus. Ik vind dat mooi en interessant, dus ik wou dat zien. En gelukkig stelde Stefan voor eens te gaan kijken na ons dagje in Maaseik (hier te lezen). Thank you!

Grot in Neeroeteren

Nog steeds niet de grot, maar de binnenkant van dat ding aan de overkant van de straat.

Het kan aan mij liggen, maar ik vind hier bitter weinig over op het internet. Ik vind dat hij gebouwd is in 1932 onder impuls van pastoor Brouwers en dat Jaak Hilven medestichter was (bron). Maar that’s it. Als iemand meer weet, let me know. Dus nu wat foto’s:

Grot in Neeroeteren

Grot in Neeroeteren

Grot in Neeroeteren

Grot in Neeroeteren

Grot in Neeroeteren

Grot in Neeroeteren

Grot in Neeroeteren

Grot in Neeroeteren

Daadwerkelijke grot

Grot in Neeroeteren

Grot in Neeroeteren

Binnenkant grot

Grot in Neeroeteren

Grot in Neeroeteren

Grot in Neeroeteren

informatie grot Neeroeteren 
Prijs: gratis
Adres: Grotlaan, ongeveer aan nr. 80 – 3680 NEEROETEREN (MAASEIK)
Bereikbaarheid: niet makkelijk met het openbaar vervoer, Google Maps raad aan af te stappen aan Neeroeteren Akkerstraat en de rest te wandelen. Maar dat is zo’n 20 minuten.

One Comment

  1. Ronald

    Dag nicky, ik weet dat de grot mede is gebouwd door mijn overgrootvader D. Schabon. Achter op de grot als je van de voorkant staat is et recht. Daar vind je ook 1937. Ik denk dat dat de datum is dat hij eraan gewerkt heeft

    Reply

Leave a Reply