Brasserie Murphy's, Sittard

Vorige week was ik nog in Duitsland (jep, lees hier maar), gisteren zat ik in Nederland! Oké, Nederland is niet zo speciaal want het ligt naast België (Duitsland ook maar daar raak je niet met De Lijn), maar ik vind het wel speciaal. Vooral omdat het Sittard was, een stad waar ik nog nooit eerder geweest was.

We gingen om te winkelen (yet again), maar moesten natuurlijk ook iets eten. En dat deden we hier in Brasserie Murphy’s! Een trendy (vind ik) maar tegelijkertijd gezellige brasserie voor iedereen.

Brasserie Murphy's, Sittard

Brasserie Murphy's, Sittard

Brasserie Murphy's, Sittard

Brasserie Murphy's, Sittard

Brasserie Murphy's, Sittard

Brasserie Murphy's, Sittard

De brasserie valt dankzij de groene buitenkant best wel op in het straatbeeld. De binnenkant is supergezellig en ‘warm’, niet qua temperatuur, maar wel qua kleuren. I like! Prachtige muurversiering, geweldige lampen, een gezellig hoekje wat iets donkerder is achterin, … Ja, de zaak zelf mocht er wel wezen. Hoe zat het met het eten en de service?

Brasserie Murphy's, Sittard

Brasserie Murphy's, Sittard

Eerlijk is eerlijk, op ons drinken hebben we even moeten wachten. Ik ben het gewoon om m’n drinken te krijgen onmiddellijk als ik het besteld heb, en niet nadat ze de placemats en het bestek kwamen leggen. Maar goed, het is niet zo dat ik aan het sterven was van de dorst dus ik klaag niet. Het enige wat me wel wat grote ogen liet trekken, was de prijs voor een Ice Tea. Ik ben prijzen van zo’n €2 gewend ja, maar hier was het maar liefst €2,55. Damn. Ik heb het gevoel dat ik goud gedronken heb.

Brasserie Murphy's, Sittard

Brasserie Murphy's, Sittard

En dan voedsel voedsel voedsel! Daar had ik wel heel veel zin in, ik rammelde van al die winkels door te wandelen. En lekker egoïstisch als ik ben, laat ik eerst mijn eten zien: de hamburger Murphy’s. Ik verwachtte een ronde hamburger, maar kreeg een ruitvormige. Met gebakken groenten, heerlijk. De paprika toch, champignons hoef ik niet zo. Daar nog een schaaltje rauwkost bij met twee broodstokjes en nog in een apart kommetje een hoop zalige frieten. Dit kost €7,95, een heel goed doenbare prijs.

Brasserie Murphy's, Sittard

Dan Stefan zijn Lunch of the Day. Spaghetti bolognese, kan je niet veel fout mee doen in mijn ogen. Ook hier weer twee broodstokjes, heb de indruk dat dat iets eigen aan de zaak is. En hij was lekker. Duh, pasta is wel altijd lekker (tenzij je iets licht pikant neemt wat dan uiteindelijk een soort spicy vulkaanuitbarsting in je mond lijkt). Spaghetti bolognese was €9,85, gangbare prijs.

Brasserie Murphy's, Sittard

En dan Stefan’s mama, die volgens mij het meest op haar bord had. Zij is voor een Omelet Murphy’s gegaan. Omelet, broodje en ook weer rauwkost én natuurlijk de twee broodstokjes. De chilisaus erbij had ze zelf extra gevraagd. Het brood hier was trouwens heel lekker, zacht met een krokante korst, as it should be! Omelet Murphy’s kost €7,55.

Oh en Stefan, als je dit leest (you better), proficiat om het al 2 maanden met me uit te houden en mij al 2 maanden het gelukkigste meisje ter wereld te maken ♥.

Informatie Brasserie Murphy's, Sittard Facebook Foursquare
Prijs:
alle hoofdgerechten liggen om en bij de 10 euro.
Adres: Lambrichterstraat 27 – 6131 EA SITTARD
Bereikbaarheid: enkel te bereiken te voet, parkeren kan bv. aan Adoparking.
Website: Brasserie Murphy’s

One Comment

Leave a Reply