Centrale ingang M2

Centrale ingang

Normaal gezien draag je terwijl je ergens gaat eten of iets gaat bewonderen kleren. En de souvenirs die je koopt, plaats je thuis tussen allerlei leuke decoratie-dingetjes (tenzij je zoals mij bent en van minimalisme houdt). Die kleren en decoratie enzovoort moet je ook ergens kopen. En waar kan dat beter dan in een overdekte shopping? Zoals deze misschien, de M2 in Maasmechelen?

M2 Maasmechelen

Parking M2, Maasmechelen

Parking

Ik vermoed dat M2 staat voor de 2 m’s in MaasMechelen. Allez ja, waar zou het anders voor staan? Op hun site omschrijven ze zichzelf als volgt:

In het prachtige Shopping Center M2 staan niet minder dan 50 winkels garant voor u uw winkelsucces. U vindt er een Super GB, heel veel charmante boetieks en knusse eet – en drankgelegenheden. Deze schitterende galerij is een pareltje van lichte en luchtige architectuur, vol speelse details die u meteen goedgeluimd maken. Parkeren is nooit een probleem én gratis.

M2 Maasmechelen

Ingang Oost, M2

Eerlijk is eerlijk, het ‘prachtige’ is niet overdreven. Ik vind het een schitterend gebouw, de kleuren, de vorm, alles gewoon. Alleen het logo vind ik er niet echt bij passen. Maar goed, wie ben ik om daar over te oordelen? De parking is ook gigantisch, we zijn er nu al een paar keer geweest en er is altijd meer dan plaats genoeg. Buitenkant is dus goedgekeurd, op naar de binnenkant.

Zo, een goede impressie van de binnenkant die ik geweldig vind. De bogen, de gouden accenten, de ‘nep’-etalages, … Er zijn ook nog enkele aparte gebouwen buiten, die winkels ‘op zich’ zijn, zoals de Action, JBC, C&A, … Zij zitten niet in het shoppinggebouw zelf. Welke winkels je in het gebouw zelf vind? Een Carrefour (ja, echt waar), H&M, New Yorker (ik geloofde m’n ogen niet), Yves Rocher, … Een volledige lijst van de winkels vind je op hun site.

Ik was best onder de indruk, want veel verwachtte ik er om eerlijk te zijn niet van. Maar sinds die ene keer zijn we al enkele keren teruggekomen (en ben ik er ook wat kleren en accessoires rijker geworden) en ook al ben ik niet echt het ‘Oehhh shoppen!’-type, ik wandel maar al te graag rond in mooie winkelcentra. En in het lijstje van mooie shoppings mag deze zéker toegevoegd worden! Het enige nadeel dat ik hier vind, is dat je moet betalen om naar het toilet te gaan. Maar ja, dat moet je tegenwoordig toch overal.

M2 Maasmechelen

Oh, en als je dan toch aan het shoppen bent: Maasmechelen Village ligt op zo’n 3km van deze shopping!

Informatie M2 Maasmechelen  
Adres: Koninginnelaan 115 – 3630 MAASMECHELEN
Bereikbaarheid: je komt best met de auto, maar de dichtsbijzijndste bushalte is Eisden Post. Hier stoppen bussen van/naar Genk, Lanklaar, Maastricht, Maaseik, Tongeren, Dilsen, …
Website: M2 Maasmechelen

2 Comments

Leave a Reply