Chinatown, Antwerpen

Enkele maanden geleden kwam ik erachter dat er in België een Chinatown is, meer bepaald in Antwerpen. Het is ook de enige ‘officiële’ in het land, zegt Wikipedia. Ik en Casey waren benieuwd en gingen eens kijken. Zij wilde ook specifiek een bepaalde winkel zien, de Hype Store, omdat ze daar producten van het merk Etude House zouden verkopen.

Chinatown, Antwerpen

Het eerste wat opviel toen we de Van Wesenbekestraat binnen wandelden, was de grote poort. Helaas waren ze hieraan aan het werken en was het meer stelling dan poort, maar op deze foto zie je hem heel goed. Hij staat er nu 3 jaar, en ik kijk er naar uit om hem zelf eens echt te zien. De twee keer dat ik er in de buurt was, waren ze er aan aan het werken …

Sun Wah Plaza, Antwerpen

Het eerste wat echt goed opvalt in de straat (want deze Chinatown is niet meer dan een straat van 250 meter, maar ik heb nog geen ervaring met andere Chinatowns), is het Sun Wah Plaza, een Chinese supermarkt van 2 verdiepingen. Hier vind je echt zóveel Chinees en Japans, wow. We zijn buitengegaan met Chinese thee, maar ik wil graag nog eens terugkomen voor een Maneki Neko (een watte?), want daar hadden ze er ook veel van. En eetstokjes wil ik misschien ook wel. En daar stopt het. Ja, echt.

Chinatown, Antwerpen

Echt supergezellig vind ik het er eerlijk gezegd niet. Veel Chinezen (en andere Aziaten) vind je er natuurlijk wel. Maar ik vind de sfeer er niet echt, hm ja, gezellig. Ik wilde er eigenlijk liever zo snel mogelijk weg zijn. Een gigantische winkelkeuze is er ook niet, je hebt de grote Sun Wah supermarkt, en een paar kleinere, maar voor de rest zijn het vooral Chinese restaurants en andere eettenten. Op het einde van de straat vind je deze twee beelden van leeuwen, die vond ik wel cool.

Maar niet alles is negatief! We hebben er bv. ook gelukskoekjes gekocht, €0,75 per stuk. En er zaten leuke zinnetjes in. Ik had iets als in ‘de tijd is rijp om nieuwe mensen te ontmoeten’ of iets dergelijks. Wel, ik ben daar niet zo goed in, maar 5 dagen later ontmoette ik Stefan, die nu ‘al’ bijna 3 maanden mijn vriend is! Gelukskoekjes zijn niet altijd bullshit!

Zou ik snel terugkomen naar Chinatown? Goh, speciaal daarvoor niet, maar ik zou wel nog eens binnenspringen in de grote supermarkt als ik nog eens in Antwerpen ben.

Chinatown, Antwerpen

Informatie Chinatown Antwerpen
Adres: Van Wesenbekestraat – 2000 ANTWERPEN
Bereikbaarheid: bevindt zich op enkele meters van het Centraal Station!
Website: Chinatown-Antwerpen.be

3 Comments

  1. Giwreh

    Brussel heeft een Chinese wijk die niet speciaal is aangeduid. Eigenlijk, meerdere straten tussen het St Kathelijneplein en de beurs. Een beetje verspreid over een 6/7 tal straten, met winkels, restaurants en andere chinese ‘diensten’ (kapper/ reisbureau/ medische massage/ advokaat (!! lol) … etc

    Reply

Leave a Reply