De Pannekoekenbakker Maaseik

De Pannekoekenbakker, Maaseik

Pannenkoeken, wie houdt er niet van? Ik dus wel (anders kon ik dit artikel ook niet schrijven). Op Twitter kreeg ik al eens de tip om te gaan eten bij De Pannekoekenbakker in Thorn. Daar ben ik helaas nog niet geraakt, maar De Pannekoekenbakker blijkt ook in Maaseik te zitten, waar Stefan op zijn beurt al eens geweest was. En hij stelde voor er eens langs te gaan nadat ik er mijn ochtend doorgebracht had en hij op school was.

De Pannekoekenbakker Maaseik

De Pannekoekenbakker is een eettent die je terugvind in België, Nederland én Duitsland! In België vind je ze in Heusden-Zolder en Maaseik, in Nederland in Oostkapelle, Heerle, Zuidland, Woudrichem, Buren, Tilburg, Baarle-Nassau, Heusden, Zeeland, Slijk-Ewijk, Plasmolen, Doesburg en Thorn. In Duitsland kan je naar Brüggen.

De Pannekoekenbakker Maaseik

De Pannekoekenbakker Maaseik

De zaak is heel gezellig, niet absurd groot maar ook niet klein. Er kan hier heel wat man zijn buik rond eten. De accenten hier vind ik heel leuk, bv. op de muren: er staat een soort van ‘opengerolde’ schatkaart van (ik gok) Maaseik en omgeving. Ik vind het allemaal wat ‘piraatachtig’ aandoen: de schatkaart op de muur, de mooie placemat (hieronder te zien), het ronde raampje als je binnenkomt, … Ook hebben ze kinderstoeltjes voor als je met kinderen komt die te klein zijn voor de echte stoelen.

De Pannekoekenbakker Maaseik

Mooie schatkaart-like placemat

De Pannekoekenbakker Maaseik

Pannekoek met banaan, chocoladesaus, ijs, slagroom en poedersuiker

De Pannekoekenbakker Maaseik

Pannekoek met ham, kaas, tomaat, ui en Italiaanse kruiden

En dan, ons eten! Stefan ging voor pannekoek 125: eentje met banaan, chocoladesaus, ijs, slagroom en poedersuiker. Serieus, hoe lekker ziet dat eruit? De stukjes banaan lijken echt in de pannekoek te zitten, en de saus en het ijs krijg je ‘apart’, waardoor je zelf kan kiezen waar je het op je pannekoek doet (of je eet het gewoon zo op natuurlijk, zoals ik zou doen). Deze kost €11,55.

Ikzelf ging voor pannekoek 255: eentje met ham, kaas, tomaat, ui en Italiaanse kruiden. Op een pannekoek!? Ja. Ik stond er zelf ook een beetje twijfelachtig tegenover, nou ja, een pannekoek met al die dingen op? Kàn zoiets lekker zijn? Ik kan je vertellen: ja. Het is zaaalig. De combinatie van het pannekoekendeeg met de hesp en ui, heerlijk gewoon. Ik kan het echt iedereen aanraden! Voor deze pannekoek betaal je €11,30.

De Pannekoekenbakker Maaseik

Als je eens in Maaseik of Heusden-Zolder bent, of misschien zelfs ergens in Nederland of in Brüggen te Duitsland, ga hier dan eten. Echt waar, je krijgt er geen spijt van. Speel niet op safe met een simpele pannekoek maar doe eens gek zoals mij! Ik vond het zelf eigenlijk best wel een ervaring en kan niet wachten om hier terug te gaan. Ik weet nog niet wat ik dan ga proberen, want ze hebben maar liefst 250 (en meer waarschijnlijk ook) verschillende pannekoeken! Tip: als je weet dat je hier langsgaat, kan je de menukaart al eens bekijken op hun site.

Informatie De Pannekoekenbakker Maaseik  
Prijs: de meeste pannekoeken liggen rond de €10.
Adres: Markt 35 – 3680 MAASEIK
Bereikbaarheid:
trein: met de trein is Maaseik niet te bereiken, je gaat dan tot in Genk en neemt daar bus 11 of 45.
bus: de Markt zelf is ook vrij moeilijk te bereiken met de bus, de dichtsbijzijndste halte is volgens mij Burgemeester Philipslaan, waar lijn 15 stopt. Van daaruit is het nog 450m wandelen.
Website: De Pannekoekenbakker (algemene site)

3 Comments to “MAASEIK | De Pannekoekenbakker”

  1. Leuk artikel! Ondanks dat ik De Pannenkoeker heel goed ken, heb ik toch weer wat geleerd. Ik heb namelijk nooit geweten dat ze ook vestigingen in Belgie hadden en zelfs één in Duitsland! Ik kom er al heel lang. Vroeger altijd in Heusden en tegenwoordig meestal in Woudrichem. Je kunt er inderdaad aardig je buik rond eten en ze hebben zoveel soorten! Vroeger nam mijn vader wel eens een klant mee en die zei dan dat ie echt wel meer dan één pannenkoek lustte. Totdat hij zag wat er geserveerd werd :)

    Reply

Leave a Reply