Amacarons

Macarons. Ik hou ervan. Al meermaals heb ik mijn liefde ervoor op mijn blog verkondigd. Iets meer dan een jaar geleden moest ik werken in Sint-Niklaas, en toen spotte ik de winkel van amacarons. Toen schreef ik het volgende (lees hier het hele artikel):

“Een macaronwinkel! MACARONWINKEL! Ja, ik ben gek op macarons. Als ik ze koop is het meestal in zo’n pakje in een drogisterij, en ik weet dat ze ze ook in pralinewinkels verkopen, maar echt een winkel op zich? Wauw. Ik was echt onder de indruk. Bedankt, lot. Ik moest normaal niet in deze straat zijn maar was fout gewandeld, en daardoor kwam ik hier langs. Alles gebeurt voor een reden zeg ik altijd, dat ik fout liep dus ook: anders had ik deze coole winkel nooit gezien! Jammer genoeg was hij niet open en ik heb ik dus niks kunnen kopen, en in het halfuurtje pauze dat we kregen kon ik ook niet gaan kijken. Dit is voor mij echt een reden om eens terug naar Sint-Niklaas te komen.”

Ja, ik was blij (lees: hysterisch) om deze winkel te zien, en ja, ik zou ooit speciaal voor deze winkel terugkeren naar Sint-Niklaas. En dat deed ik, weliswaar pas een jaar later, maar ik deed het. Gisteren, om precies te zijn!

Allereerst: de winkel

amacarons Sint-Niklaas

Het gebouw zelf is een mooi, klassiek wit gebouw. Valt op! Ook de roze accenten trekken iemand als mij natuurlijk meteen aan (I love pink things).

amacarons Sint-Niklaas

amacarons Sint-Niklaas

Ze verkopen niet alleen macarons, maar o.a. ook thee en koffie. Kijk hoe mooi de zaak is ingericht, allemaal strak, wit en minimalistisch. I love it.amacarons Sint-Niklaas

Ook de details zijn om verliefd op te worden, deze lamp is daar een heel mooi voorbeeld van.

amacarons Sint-Niklaas

amacarons Sint-Niklaas

En dan, natuurlijk, last but not least, de macarons. Op de achtergrond van de foto’s zie je ook de zakjes waarin je je doosje macarons meekrijgt. Ze hebben verschillende doosjes: 5 stuks, 12 stuks, 16 stuks, …

Ik kende tot nu toe enkel de winkel van Ladurée in Antwerpen en hun macarons, maar Ladurée is heel klassiek. Opvallend hier is dat ze meer trendy en opvallend zijn i.p.v. klassiek. En dat maakt hen uniek, vind ik!

Les macarons

amacarons Sint-Niklaas

Met een blije kop wandelde ik de winkel uit met m’n zakje. Thumbs up voor de stevigheid, nu kan ik het nog voor andere dingen gebruiken.

amacarons Sint-Niklaas

Heel leuk is dat ik ook kaartjes meekreeg met de smaken, heel handig, want thuis wist ik al niet meer welke smaakjes ik gekozen had. Nee, echt niet. Ik moet er wel bij vermelden dat de reis Sint-Niklaas – Genk een kleine drie uur duurt (in totaal), dan vergeet je wel eens wat, niet waar?

amacarons Sint-Niklaas

amacarons Sint-Niklaas

En daar zijn ze dan, de macarons! Ik weet niet meer van elke macaron de smaak, maar degene die ik wel weet, ga ik hieronder zetten, in de volgorde zoals je ze hierboven in het doosje ziet:

Vanille – ??? – Bubblegum
Groene thee – ??? – Pistache
Praliné – ??? – ???
Bounty – Banaan – Bresilienne

De ??? moet ik nog ontdekken, eentje is sowieso speculoos en een ander cookie, maar wat nu precies wat is … Dat zullen mijn smaakpapillen mij moeten vertellen. Stefan en ik hebben de helft ondertussen al op (ook hij is verkocht), en hebben allebei een cijfer gegeven. Mijn mening en het gemiddeld cijfer tot nu toe?

Vanille: heerlijk, vooral de vulling!
Gemiddeld cijfer: 8,25/10
Groene thee: lekker voor fans van groene thee (het smaakt er echt naar), maar niet mijn ding.
Gemiddeld cijfer: 5,5/10
Praliné: smaakt als de vulling uit een reep chocolade met pralinévulling. Heerlijk dus!
Gemiddeld cijfer: 8,5/10
Bounty: oh my, de hemel op aarde bestaat. Het ruikt naar Bounty, het smaakt naar Bounty. Ik ben FAN!
Gemiddeld cijfer: 10/10
Banaan: overduidelijke bananensmaak, lekker dus als je net als ik gek bent op banaan.
Gemiddeld cijfer: 8,25/10
Bubblegum: zaaalig! Smaakt naar die dikke roze kauwgom die ik al veel te lang niet meer gehad heb. Hmm!
Gemiddeld cijfer: 10/10

INFORMATIE:
Website: amacarons.com
Adres: Ankerstraat 65 – 9100 SINT-NIKLAAS
Prijs: €€
Cijfer: 10/10
 

2 Comments to “SINT-NIKLAAS | Macarons van amacarons”

Leave a Reply