Amacarons Gent

Herinner je je het artikel over amacarons in Sint-Niklaas nog? Wel, vorige week donderdag was ik uitgenodigd op de avondshopping en de opening van het nieuwe amacarons café in Gent. Ik was superblij met de uitnodiging, maar ik vreesde eerst even dat ik niet ging kunnen gaan. Met de trein naar daar gaan was geen probleem, maar terugkomen wel. Gelukkig wilde Stefan met me mee (wie zegt er nou ‘nee’ tegen macarons, niemand, of course!) en gingen we gezellig met de wagen!

Amacarons Gent

Naast tientallen heerlijke smaken macarons, verkopen ze ook andere lekkernijen. Wat dacht je van jenever, Kusmi Tea, spumante, koekjes, en nog veel meer.

Amacarons Gent

Het nieuwe café boven de winkel is heel gezellig. Het heeft de kleuren van amacarons, wit en roze, wat er een ruim, trendy café van maakt. Hier kan je genieten van frisdrank, maar evengoed van een lekker theetje, koffie of warme chocolademelk. We kregen een glaasje spumante rosé om te drinken (heerlijk trouwens), en daarna kon het proeven ook beginnen!

Amacarons Gent

Linksboven: Belgische wafel en munt; rechtsboven: appeltaart en speculoos
Onder: heerlijk zelfgemaakte schuimzoenen

Amacarons Gent

Linksboven: munt en Belgische wafel; rechtsboven: chocoladeparels met framboos
Linksonder: peperkoek-honing; rechtsonder: bresilienne en amarena (kers)

Regelmatig kwam er een piramide met macarons, een torentje met schuimzoenen (dat andere woord mocht niet meer gebruikt worden heb ik ergens gelezen?), of een bordje met chocolade parels. De parels hebben we geproefd met framboossmaak (heerlijk) en passievrucht (verrassende combinatie met de chocolade).

Amacarons Gent

Hoe verder de avond vorderde, hoe drukker het werd. En hoe warmer! Gelukkig was er voldoende drank aanwezig, haha. Liefst van al wilden we tot het einde blijven, maar we waren die dag al op van 4u30 (Stefan had morgenpost op het werk) en hadden nog een autorit van een tweetal uur voor de boeg. De heenreis duurde al 2,5 uur, bedankt files. Na twee uur besloten om dan toch maar naar huis te gaan, maar uiteraard niet zonder wat macarons te kopen!

Amacarons Gent

Zoveel keus …

Amacarons Gent

The day after. Bij het thuiskomen zijn we zowat meteen in slaap gevallen, dus ik heb deze foto’s de volgende dag gemaakt. We zijn naar huis gereden met maar liefst drie amacarons-tasjes op de achterbank, haha. Een tasje van mij, eentje van Stefan en de goodiebag. Lots of macarons dus, hell yeah! Ik ben voor een doosje van negen gegaan, Stefan voor eentje van 12. De inhoud van de goodiebag zie je linksonder.

We vonden het heel leuk, en ik wil amacarons enorm bedanken voor de uitnodiging! Als je ooit in Wijnegem Shopping Center, Sint-Niklaas of Gent bent, raad ik je zeker aan hun winkel binnen te gaan. De mensen zijn er altijd supervriendelijk en de macarons zijn to die for. Op dit moment zijn mijn favorieten appeltaart en Belgische wafel, maar ik kan niet wachten tot ik alle smaakjes heb geproefd die we gekocht hebben!

Je vindt amacarons in:
Sint-Niklaas: Ankerstraat 65
Wijnegem Shopping Center: op het eerste verdiep
Gent: Voldersstraat 10

Als je meer wil weten, kan je een kijkje nemen op hun website of hun Facebook-pagina.

2 Comments to “GENT | Avondshopping amacarons 04-09-2014”

Leave a Reply