Een geweldige dag met Vondelmolen peperkoek (Wevelgem)

Twee maanden geleden vond in Hasselt het jaarlijkse Fiesta Europa plaats. Sinds ik hier op kot zit, ga ik er ook elk jaar heen, ook dit jaar weer. Stefan en ik liepen voorbij een Vondelmolen kraam waar ze ons vroegen om op de foto te gaan, hoe creatiever, hoe liever. Ik wil graag wat ‘losser’ worden, dus dit was een mooie kans. Wat kon je winnen? Een stuntvlucht, BBQ en optreden. Mooie prijs, maar ik ging er niet echt van uit dat we zouden winnen. Oh boy, was I wrong …

Enkele weken later kwam ik de flyer van de actie weer tegen. “Ach ja, die wedstrijd. Nou ja, ik heb niets gehoord dus we hebben niets gewonnen. Geen erg, het was toch te ver weg“. Amper een week later werd ik gebeld. Of ik me de wedstrijd van Vondelmolen nog herinnerde. Dat ik in de prijzen gevallen was. What? Dat kon ik even niet geloven, maar het was waar: ik was één van de mensen die een stuntvlucht gewonnen had en met vier vrienden naar de Luchthaven van Wevelgem-Kortrijk mocht. Damn. Van vier vrienden maakte ik drie, en zaterdagochtend om 9 uur vertrokken we! Om 12 uur werden we daar verwacht, maar wij moesten van de andere kant van België komen dus vertrokken ruim op tijd. Die toffe ring van Brussel is even betrouwbaar als de uren van de treinen van de NMBS.

Een geweldige dag met Vondelmolen peperkoek (Wevelgem)

We werden dus verwacht om 12 uur voor een verwelkoming met lunch. Ik verwachtte een sandwich met kaas en hesp, maar die verwachting werd snel de grond in geboord. De lunch bestond uit diverse zalige broodjes: curry, garnalen, krabsla, kaas, mozzarella en pesto, … Zoveel keus! Ook vond je hier een daar aardbeitjes, druiven en pruimen. Heerlijk! I was really impressed.

Een geweldige dag met Vondelmolen peperkoek (Wevelgem)

Ik en mijn naamkaartje, jeej.

Een geweldige dag met Vondelmolen peperkoek (Wevelgem)

De vliegtuigen waarmee gevlogen werd. Linksonder zit Stefan klaar om te vertrekken.

Nadien moesten we allemaal naar de hangar, waar de rest van de dag plaatsvond. Iedere winnaar kreeg zijn naam en nummer rond zich (of beter, iedereen die ging vliegen, dus ik heb mijn kaartje aan Stefan gegeven. Hij kreeg mijn vlucht als cadeau). Terwijl de stuntvluchten bezig waren, bezochten andere groepen het Luchtvaartmuseum.

Een geweldige dag met Vondelmolen peperkoek (Wevelgem)

Tijdens het wachten werden we nog meer verwend met peperkoek en broodjes. En plots kwam er een ijswagentje opgereden, oh my. Gratis ijs! Kon het nog beter? En check het nummerplaat van het ijswagentje, haha.

Een geweldige dag met Vondelmolen peperkoek (Wevelgem)

Voorgerechtjes en linksonder de hangar.

Een geweldige dag met Vondelmolen peperkoek (Wevelgem)

BBQ!

Na de stuntvluchten was het tijd voor de BBQ! Eerst kregen we diverse voorgerechtjes, een bol vlees met euh, vlees rond en peperkoek. Lekker! Daarna kwam een lepeltje met zalm en peperkoek (lekker!) en een stukje peperkoek met foie gras (walgelijk). Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik nooit eerder foie gras geprobeerd had maar nu wel zeker weet dat ik het zielig vind voor de ganzen in kwestie. Ik hield wel van hoe ze peperkoek in alles wisten te verwerken. Zo ook in de BBQ zelf, in het grote stuk vlees zat in het midden wat peperkoek. Het is nog lekkerder als het zo warm is, vind ik persoonlijk. Misschien eens een peperkoek in de microgolf leggen? Hmm, ik heb mezelf net op een idee gebracht. De BBQ werd gemaakt door Traiteur MatthiasWereldkampioen BBQ 2010, en die titel kreeg hij terecht. Ondertussen begon ook de band voor de avond, 12 Feet High, te spelen.

Een geweldige dag met Vondelmolen peperkoek (Wevelgem)

Wat we van de band gehoord hebben, vond ik wel goed. Het waren wel covers, maar hey, daar is niets mis mee. Rond 20u40 zijn we vertrokken, we hadden nog een rit van 2 uur en 20 minuten voor de boeg en wilde op een niet te abnormaal uur thuis zijn. Tijdens het wegwandelen spotte ik dit mooie vliegtuigje op het vliegveld, en ik vond het er heel mooi uitzien met die lichtjes. Doe mij zo’n vliegtuig!

Een geweldige dag met Vondelmolen peperkoek (Wevelgem)

Bij het uitreiken van de diploma’s voor de degene die gevlogen hadden, kregen de winnaars ook een goodiebag. Vind ik leuk! Hierin zaten kortingsbonnen en 5 pakken peperkoek. Peperkoek met cranberries, honing, parelsuiker, gewone en met fruit. Nu heb ik een voorraadje op kot, hehe.

Ik vond het een hele leuke dag, en vind dat Vondelmolen er iets geweldigs van gemaakt heeft! Nu ga ik genieten van één van hun peperkoeken. Welke zou ik kiezen …

One Comment

Leave a Reply