Kasteel Pietersheim (Lanaken)

Lanaken. Stond al even op m’n to do list, hoewel ik niet goed wist wat er wel en niet te zien was. Na een beetje research kwam ik op domein Pietersheim, één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. En op dit domein bevond zich, naast de waterburcht (waarover binnenkort meer), ook een kasteel. Waar je blijkbaar iets kon drinken. Gezien het schitterende weer afgelopen zaterdag (euhm, is het oktober? Het leek wel zomer), zagen we bijna geen reden om dat niet te doen.

Kasteel Pietersheim (Lanaken)

Vanaf het moment dat je geparkeerd bent op de parking aan de De Merodelaan, zie je in de verte het kasteel al liggen. Eerst nog de hele ‘oprit’ afwandelen en dan ben je er. Wat een prachtige omgeving! Ik zie me hier al in een bruidsjurk wandelen, hehe. Grapje he.

Kasteel Pietersheim (Lanaken)

Kasteel Pietersheim (Lanaken)

Twee bovenstaande foto’s laten de achterkant van het kasteel zien. Gezien je hier ook kan overnachten (vanaf €95 per kamer, incl. ontbijt!), ga ik ervan uit dat de raampjes die van de hotelkamers zijn. Stiekem wil ik hier heel graag wel eens overnachten, toen ik de binnenkant van het restaurant zag, werd ik helemaal verliefd. Zo mooi! Ik heb jammer genoeg geen foto’s van binnen, omdat ik die niet echt durfde maken.

Kasteel Pietersheim (Lanaken)

En dit is de voorkant van het kasteel, waar je gezellig kon zitten! De prijzen waren een beetje duurder dan ik gewoon ben, dat moet ik wel zeggen. €2,20 voor een Sprite en €2,30 voor een Ice Tea Green. Maar hey, je betaalt natuurlijk ook voor de omgeving, en die zat hier helemaal goed. Met een waterburcht en héél veel groen als omgeving, kan het niet anders dan goed zitten.

Kasteel Pietersheim (Lanaken)

Onze drankjes en een mooi uitzicht. We kregen een flesje en een glas met ijsblokjes in. Zalig met zo’n weer! Duurde ook niet lang voor alles naar mijn maag vertrokken was.

Kasteel Pietersheim (Lanaken)

Ook heb ik nog een foto van Stefan en mij gemaakt hier, omdat ik het hier zo leuk vond en een herinnering wou. En ik vond ‘m zo mooi dat ik hem, naast dat hij al op Instagram staat en m’n nieuwe profielfoto op Facebook is, ook hier wilde delen.

Persoonlijk vind ik domein Pietersheim een must do als je in Lanaken bent. Even wandelen bij de waterburcht, en nadien een drankje meepikken aan het kasteel. Zalig, toch? Na dit bezoekje zijn wij verder naar Oud-Rekem gereden, in 2008 het mooiste dorp van Vlaanderen. Eigenlijk heb ik daar te weinig foto’s gemaakt, maar degene die ik gemaakt heb, laat ik binnenkort zeker zien!

Bereikbaarheid en info

Het officiële adres is Koning Albertlaan 255 in 3620 LANAKEN. Met de wagen is het heel makkelijk te vinden, het is vlakbij de Europalaan en Atheneum Alicebourg. En het staat héél goed aangegeven! Kom je met de bus, dan is bushalte Lanaken Pietersheim jouw halte. Hier stoppen lijnen 20a (Maastricht – Hasselt), 61 (Maaseik – Tongeren) en 63 (Eisden – Maastricht). Vanaf de bushalte is het nog 650 meter wandelen tot je voor het kasteel staat. Meer info over Kasteel Pietersheim vind je op hun website.

2 Comments

  1. Wat een prachtkasteel! Kan me voorstellen dat het fijn is om daar rond te lopen. Nu zie ik inderdaad die foto van jullie terug die ik al op IG had gezien. Jullie staan er echt superleuk op samen!

    Reply

Leave a Reply