Dinant

Vorige week zaterdag ben ik een dagje in Dinant geweest, zoals je misschien al had gezien op mijn Instagram. Daar heb ik heel wat foto’s gemaakt, en vandaag laat ik mijn persoonlijke top 5 hieruit zien!

De foto hierboven laat de Notre Dame van Dinant goed zien, een prachtige gotische kerk.

Dinant

Hier zie je de Rots Bayard. Een soort reuze-menhir waar je met de auto tussendoor kan om richting het historische centrum van Dinant te rijden. De maximale breedte is 2,70m. Krap! De mythe zegt dat de scheiding ontstaan is doordat Beiaard, de onstuimige ros van Heemskinderen Ritsaart, Writsaart, Adelaart en Reinout (vier kinderen die op de vlucht waren maar door deze rots niet verder konden) zich tegen de rots afstootte waardoor deze in tweeën verdeeld werd. Er gaat ook nog een ander verhaal de ronde, dat kan je hier lezen. Natuurlijk zijn dit slechts verhalen, de echte reden achter deze opening zijn de Franse troepen van Lodewijk XIV, die deze scheiding gemaakt hebben om een makkelijke route langs de Maas te maken.

Dinant

Een stel mooie huisjes langs de Maas. Zoals je ziet aan de lucht hebben we enorm veel geluk gehad met het weer.

Dinant

De Notre Dame nog eens, met boven de citadel. Hier ga ik niet te veel over vertellen, omdat ik ooit eens terug wil gaan en de citadel wil bezoeken. Als het goedkoper wordt, want we vonden €8 hiervoor een beetje duur.

Dinant

En een heel mooi beeld van de Maas. Het begon al donker te worden, en dat zorgde toch voor mooie beelden.

Bronnen: Dinant.be, Belgium View

3 Comments to “DINANT | 5x mijn mooiste foto’s”

  1. Wauw gave foto’s! Die van de huisjes langs de Maas en de zonsondergang zijn echt mjin favorieten. Wat ziet het er mooi uit daar zeg! En interessant om een stukje achtergrond te lezen, altijd leuk dat soort ‘verhalen van vroeger’.

    Reply

Leave a Reply