MEEST GELEZEN ARTIKELS VAN 2014

Hey hey, ja, ik ben er nog! Zucht, wat een verwaarlozing de laatste dagen. Goed, ik heb 28 januari nog iets online gegooid, en daarvoor was het al van 12 januari geleden … Ik schaam me. Maar ik heb een goed excuus. Ik ben volop aan mijn bachelorproef bezig (die moet donderdag mooi ingebonden op school zijn) en dat brengt hopen, nee, bergen stress met zich mee. Dan heb ik ook nog eens mijn laatste lesdag ooit op school gehad (normaal gezien toch) en als ik zo eerlijk mag zijn, wat vond ik dat erg. Ik had echt een fantastische klas en het idee om er nooit meer mee samen te zitten en te lachen, goh, dat is toch raar. Maar goed, genoeg sentimenteel gedoe. Ik heb dus even geen tijd om jullie een degelijk artikel te geven (sorry, ik maak het nog goed), dus mag je vandaag genieten van de meest gelezen artikels in 2014!

1. Een dag in Heinsberg (Duitsland)

Waarom dit zoveel gelezen is, geen idee. Zijn veel Belgen en Nederlanders misschien benieuwd naar wat er te zien is? Op de foto zie je de boerenomelet die ik er at bij café Fredo. Yum! Gezond en best lekker. Heinsberg is overigens een heel mooi stadje, met een mooi plein, een mooie kerk, ruïnes, … Ja, toch wel eens de moeite om eens langs te gaan.

2. Chinatown in Antwerpen (Chinese wijk)

Op nummer twee staat Chinatown in Antwerpen. Een Chinese wijk vol Chinese restaurantjes, supermarkten, en ja, Chinezen. Verwacht hier niet té veel van. En ga er vooral niet speciaal voor naar Antwerpen! Gelukkig is er in A’pen wel meer leuks te zien, en hier dan eens langs wandelen is wel bijzonder. Je waant je heel even een beetje in China.

3. 3D streetpainting van Leon Keer in Genk

Met de 3 van 3D staat op nummer drie de streetpainting van Leon Keer in Genk. Onlangs wilde ik deze aan Stefan laten zien, maar ze zijn daar aan het werken dus de painting staat vol met spul. Jammer, want het is echt geweldig en fascinerend om te zien. Zeker de moeite als je eens in Genk bent, want zoiets zie je niet overal.

4. Maasmechelen Village

Hele fijne plek voor mensen met een dikke portemonnee. Ook al is het een outlet, de prijzen zijn voor mijn portefeuille-met-anorexia iets te duur. Zodra hij wat meer gegeten heeft, wil ik er ooit wel eens wat kopen. Ze hebben er wel héél mooie dingen! Kijk vooral eens in de Swarovski-winkel, wauw.

5. Ijssalon Vica in Sint-Truiden

Oh my. Kan je geloven dat ik alweer honger krijg als ik deze foto zie? Dit is zó lang geleden, ook al herinner ik het me nog alsof het gisteren was. Dit was eind mei 2013, en ik had die dag net mijn haren knalrood geverfd. Ze waren nog niet goed droog of we gingen al richting Vica. Schrik dat ik had dat dat rood er door de lichte regen uit ging lopen! Het ijs is hier trouwens echt fantastisch. Je hoeft niet eens per sé binnen te eten, je kan ook afhalen, en da’s helemaal een aanrader in de zomer. Heerlijk buiten op een bankje met een potje van de Vica … Ah, the memories.

6. Brasserie Scholtisch Eyck in Neeroeteren

Ook de foto bovenaan het artikel is hiervan afkomstig: Scholtisch Eyck in Neeroeteren. Mijn favoriete brasserie in Neeroeteren, dat is zeker. Het is ondertussen alweer veel te lang geleden dat ik hier geweest ben, dus bij deze even een subtiele hint naar Stefan (hey schat, ik ben morgen jarig, just saying).

7. Chinees restaurant Peking in Sint-Truiden

Een restaurant in Sint-Truiden waar ik al heel m’n leven voorbijliep, maar nooit binnenging. Tot Casey en ik besloten toch de stap eens te wagen. Dit is ondertussen ook al geleden van juni 2013, wauw. Het eten was hier wel oké, alleen kon de bediening iets vriendelijker.

8. In Flanders Fields Museumcafé in Ieper

Wauw, dit is écht lang geleden! Komend weekend al twee jaar. De eerste keer dat ik in m’n eentje ergens ging slapen, spannend. Ieper blijf ik een geweldige ervaring vinden, zo’n mooie stad, zo’n vriendelijke mensen … In mei vind de Kattenstoet plaats, dan kunnen ze mij daar weer terug verwachten. Ik heb er zin in!

9. Sint-Truiden By Lights 2014

Het Lichtfestival van Gent is nu net voorbij, maar wist je dat er in november in Sint-Truiden ook een prachtig lichtspektakel is geweest? Ik kijk uit naar de volgende editie, want dit vond ik echt heel geslaagd. Pluspunten voor mijn hometown!

10. Finse Piste van Kapermolen (Hasselt)

En dit staat op de tiende plaats te bengelen. Vreemd, want dit is niet zo’n bijzonder artikel en eigenlijk erg informatief. Misschien een hoop mensen die er ook willen gaan lopen en benieuwd zijn waar ze zich aan kunnen verwachten? Ik vind het wel aanrader, Kapermolen is heel gezellig om te joggen en je hebt voortdurend afwisseling van omgeving (speeltuin, bos, …).

Dat was mijn overzichtje! Leuk om enkele heel oude artikels weer terug te zien, en hier valt goed op dat mensen het liefst over eten lezen. Dat ga ik onthouden. Binnenkort komt er hopelijk weer een hoop online. Mijn lessen zijn afgelopen, morgen moet ik nog mijn examen Nederlands doen (op mijn verjaardag ja, boohoo), en dan nog de verdediging van mijn bachelorproef en een filmpje opnemen voor Verkooptechnieken. En dan kan mijn stage beginnen, spannend!

Leave a Reply