STREEKPRODUCT: TIELTSE KOEK | TIELT-WINGE

Tielt-Winge ken ik vooral van de Vlooybergtoren, en jij sinds vorige week misschien ook. Maar er zijn ook lekkere streekproducten te vinden! De Tieltse koek is hier een voorbeeld van. Goed, om eerlijk te zijn heb ik dit niet in Tielt-Winge gekocht maar op de toeristische dienst van Aarschot. Zoveel Straffe Streek producten! En omdat ik die dag toch ook nog langs Tielt-Winge ging gaan, kon ik evengoed hier al een streekproductje meenemen.

De koek is gemaakt met o.a. appels, rozijnen, frangipanne en amandelschilfers. Toen ik ze in het zakje zag, dacht ik aan harde koeken. Niets blijkt minder waar, het zijn vrij zachte koeken, die daardoor ook lang houdbaar zijn.

Tieltse koek uit Tielt-Winge

Ik vind het geen koek om gewoon zo te eten, maar eerder bij een kop koffie of thee. Je proeft wel heel veel verschillende smaken: de amandelschilfers vallen natuurlijk heel hard op, dan stoot je weer op een rozijn of proef je de appel. Je proeft dus echt dat hij gezond is! Op de site wordt hij omschreven als lekker, voedzaam en gezond. Tussen al die ongezondere koekjes en bieren is dit dan wel een verademing, haha!

De bakkerij die de koeken maakt is bakkerij Rubbens op de Rillaarseweg in Tielt-Winge. Zij maken ook nog Ijzerzandsteenkoeken en Hagelands Streekbrood, twee producten die ik dolgraag eens wil proberen!

INFORMATIE
Prijs: €2,40 voor een zakje met 8 koeken (200 gr)
Website: Straffe Streek

3 Comments

Leave a Reply