STREEKBIER: HASPENGOUWSE TRIPEL | SINT-TRUIDEN

Een maand geleden schreef ik al over de croque Haspengouw, een heerlijke croque met appel en peer. Ik schreef toen ook dat ik er graag een Haspengouwse Tripel bij had gedronken, maar ze die niet hadden. Wel, vandaag laat ik je kennismaken met dat heerlijke bier.

De eerste keer dat ik een Haspengouwse Tripel proefde, was ergens in de zomer van 2014. Met Stefan had ik een bezoekje gebracht aan Nieuwenhoven, en aan het kasteel hadden we even uitgerust met een drankje. Stefan ging toen voor de Haspengouwse Tripel, een bier dat we allebei niet kenden. Maar hmm, lekker! Dat moest ik nog eens proberen.

Haspengouwse Tripel

Met de Haspengouwse Tripel ontmoet de Jonagold-appel het Belgische bier. Het resultaat van deze vereniging is een Belgische tripel van 9%. “De Haspengouwse Tripel is een zachte en fruitige tripel met hergisting op fles. Het fruitige is te danken door de aanwezigheid van vers geperst ongepasteuriseerd appelsap (Jonagold) dat tijdens het proces wordt toegevoegd. Het fruitige is in evenwicht met het bittere waardoor we tot een zachte en aangename tripel komen.” staat te lezen op de website van het bier.

En, het smaakt echt naar appel. Zó lekker! En ik hou van hun logo. Omdat dit logo ook op het glas staat, moest ik natuurlijk zo’n glas hebben. Ik kocht het glas en het bier bij drankenhal Ad Fundum in Sint-Truiden.

One Comment

Leave a Reply