ANTWERP CITY CENTER HOTEL | ANTWERPEN

Vorige week besloot ik dat ik wel zin had in een nachtje Antwerpen. Het was lang geleden dat ik er nog geweest was, het waren solden, …. En ik wilde al lang overnachten in het Antwerp City Center Hotel. En dan stond er ook nog eens een interessante Winter Deal op hun website. Geen reden om niet te gaan dus!

Het was even zoeken omdat we niet zo bekend zijn in die buurt. We besloten te parkeren in parking Diamant en van daaruit dan verder te kijken. Maar toen we daar uit kwamen, bleek rechts van ons gewoon het hotel al te liggen! Voor mensen die met de trein komen is het nog geen tien minuten wandelen vanaf het station. Ideale ligging!

Inchecken kan vanaf 15:00, en ik denk dat wij daar rond die tijd waren. Onze kamer bevond zich op de 5e van in totaal 6 verdiepingen. De wand van de lift was ‘behangen’ met een uitvergrote plattegrond van Antwerpen, inclusief belangrijke bezienswaardigheden. De gang van de verdieping was zwart en strak, de kamernummers stond in het groot onderaan op de deur. Heel strak en dus helemaal mijn ding.

Toen we de kamer binnenkwamen, viel onze mond open. Wat een huuuuuge kamer. ‘Different Hotels stelt nooit teleur’ is het enige dat ik kon uitbrengen. Sinds 2014 hebben we de gewoonte om elk jaar rond maart/april een nachtje in hun M-Hotel door te brengen. Dat hotel staat ondertussen al bijna 2 jaar bovenaan mijn favorieten-lijstje.

Antwerp City Center Hotel

Enkele beelden van onze kamer. Alles was aanwezig: grote bureau met stoel, leeshoekje, koffie- en theefaciliteiten, megagrote TV, …

Ook de badkamer was helemaal goedgekeurd. Een grote spiegel én een bad. Jammer dat ik dat laatste nooit op voorhand weet, want dan kan ik me daarop voorbereiden (lees: LUSH-spul meenemen).

Antwerp City Center Hotel

Badkamer: groot en goed verlicht.

Op de televisie kregen we jammer genoeg enkel één en Ketnet (qua Vlaamse zenders dan). Geen 2BE, geen VIER, … Normaal heb ik mijn laptopje bij, en dan hangen we die aan de HDMI kabel (die we tegenwoordig ook standaard meenemen) en kijken we zo een serie of film. Nu had ik mijn laptopje jammer genoeg niet bij, maar dat was niet het einde van de wereld. Genoeg te doen in Antwerpen! ‘s Avonds zijn we bijvoorbeeld heerlijke sushi gaan eten bij Zaowang.

Antwerp City Center Hotel

Uitzicht van de kamer: stad.

Het ontbijt was ook dik oké. Het was een heel gezellige ontbijtzaal. Met zo van die ‘zetelbanken’ als je aan de muur ging zitten. Daar word ik blij van! Ontbijten kan op weekdagen tussen 7:00 en 11:00 en in het weekend tussen 8:00 en 11:30.

Antwerp City Center Hotel

Mijn goed gevuld bordje tijdens het ontbijt. 

Parkeren in parking Diamant kost € 17,50 per 24 uur. Als je tijdens het uitchecken vermeld dat je hier geparkeerd staat, krijg je € 5 korting. Ook weer heel mooi meegenomen.

Mijn mening

Als je op zoek bent naar een mooi, strak hotel in hartje Antwerpen is Antwerp City Center Hotel zeker het overwegen waard. Wij komen sowieso eens terug!

Leuk:
– hele grote kamer
– fijne badkamer met bad
– koffie en thee op de kamer, en een koelkast!
– leeshoekje en ruime bureau
– korting op de parkeergarage
– op wandelafstand van Centraal Station en de Meir

Iets minder leuk:
– niet zo veel Vlaamse zenders op tv

Dit hotel krijgt van mij een 9/10.

Praktisch

Antwerp City Center Hotel: Appelmansstraat 31, 2018 Antwerpen, www.differenthotels.com
Prijs: comfort kamer: vanaf € 77, superior kamer: vanaf € 97
Openbaar vervoer: het hotel ligt op ongeveer 300 meter van het Centraal Station!

Leave a Reply