TERRILWANDELING CONNECTERRA | MAASMECHELEN

Wie Maasmechelen zegt, zegt ook al gauw shoppen. Je vindt er talrijke winkels in Maasmechelen Village of shoppingcenter M2. Maar Maasmechelen heeft ook een boeiend mijnverleden. Daar kom je op Connecterra achter. Stefan en ik deden in de herfst één van de wandelingen.

Connecterra Maasmechelen

Je hebt keuze uit vier wandelingen: groen (1,4 km), blauw (3,9 km), rood (7,4 km) en geel (10,9 km). Er is ook nog een erfgoedwandeling (grijs), die je door de tuinwijk voert. Of stel zelf je ideale tocht samen met de wandelkaart!

Connecterra Maasmechelen

De foto bovenaan deze post is waarschijnlijk de bekendste: het indrukwekkende uitzicht over de terrils en het water. Ik was zó onder de indruk van dat beeld. Het leek wel een schilderij. Op de foto hierboven zie je twee schachtbokken, de rechtse kun je deels beklimmen.

Je kunt bovenop ook hele mooie foto’s maken. Wij hebben er zelf een paar leuke koppelfoto’s gemaakt, een ander meisje had een semi-professionele fotograaf bij die haar fotografeerde. Ja, ik denk wel dat dit één van mooiste decors in Vlaanderen is!

Paddestoel op Connecterra, Maasmechelen

Ook gespot tijdens onze wandeling; deze mooie paddenstoel! Ah, het genot van een herfstwandeling.

BOVENOP DE SCHACHTBOK

Connecterra, Maasmechelen

Rechts zie je Terhills Hotel liggen, een hotel dat nog hoog op mijn to do-ijstje staat. Overnacht hier en je hebt alles binnen handbereik: Maasmechelen Village, Connecterra, Maasmechelen Village, …

Connecterra, Maasmechelen

Prachtig toch, zoveel natuur?

Connecterra, Maasmechelen

Connecterra, Maasmechelen

GENIETEN VAN EEN ‘KOMPEL’

Kompel, Connecterra, Maasmechelen

Na onze wandeling besloten we in de zon nog te genieten van een Kompel. Wat een heerlijke dag was het toen! ‘Kompel’ is trouwens een ander woord voor ‘mijnwerker’.

Connecterra, Maasmechelen

INFORMATIE

Prijs: € 3
Adres: Zetellaan 54, 3630 Maasmechelen
Website: Connecterra.be | Kompel bier

One Comment

Leave a Reply