FOTOBOEK VAN WEBPRINT.BE | REVIEW

Twee maanden geleden ging ik naar Seoul. Ik maakte hier heel wat foto’s (minder dan ik wou, maar het was véél te koud om iets anders met mijn handen te doen dan ze in mijn jaszakken houden!). Een paar weken terug verzamelde ik mijn favoriete foto’s in een geweldig fotoboekje, dat ik bij Webprint bestelde. I’m in love!

Toen ik mijn bestelling binnenkreeg, verwachtte ik een boek met foto’s van ‘fotomateriaal’, je weet wel, zoals foto’s die je gewoon laat afdrukken. Maar het was beter: de foto’s zijn afgedrukt op heel stevig fotopapier. Heerlijk om door te bladeren.

Webprint.be review

Bestellen op hun website is heel simpel. Je hebt de keuze tussen een fotoboek in formaat S (15×10), M (18×13), L (22×15) en XL (30×20). Ik wilde oorspronkelijk voor de S gaan, maar bedacht me dat M toch net iets leuker is. Je kan kiezen tussen mat of hoogglans. Standaard krijg je 24 pagina’s, maar voor € 0,10 (voor het kleinste album) tot € 0,90 (voor het grootste album, in hoogglans) per pagina kan je extra pagina’s toevoegen.

Dankzij de uitgebreide editor kan je je ideale fotoboek helemaal zelf ontwerpen. Ik dacht eerst dat het gewoon een foto per pagina zou zijn, maar wauw, wat een keuze! Je plaatst zelf foto- en tekstvakken waar je dan je foto in kan slepen of tekst in kan schrijven. Je foto’s beheer je links in de editor heel makkelijk, want je kan hier zelfs mapjes maken.

Webprint.be review

Webprint.be review

Als je een foto in je fotoboek geplaatst hebt, komt er een ‘1’ bij te staan. Heel handig, want zo hoef je niet voortdurend terug te bladeren om te weten of je een bepaalde foto er nu in geplaatst hebt of niet. Op de foto hierboven heb ik op elke pagina vier foto’s geplaatst: één grote en drie kleintjes.

Webprint.be review

De middelste twee pagina’s heb ik gebruikt om één grote panoramafoto te plaatsen. Ah, het uitzicht vanop de N Tower, mijn favoriet uitzicht van mijn hele trip!

Webprint.be review

Webprint.be review

Een pagina op mijn computerscherm en in real life. Zoals je ziet krijg je dus précies wat je maakt. Ik heb twee pagina’s vol streetfood gezet, een pagina gebruikt voor de Snaps die ik toen gemaakt heb, een pagina tekst, … De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een ander groot voordeel is dat je ook de rug van het album van tekst kunt voorzien. Ik ging hier voor ‘SEOUL (ZUID-KOREA) – JANUARI 2016’. Als ik dan nog ergens anders op reis ga, kan ik hetzelfde formaat boekje maken met de rug op dezelfde manier. Mooi om ze dan naast elkaar in een boekenkast te plaatsen!

Als je boekje af is, volgen er nog drie stappen:

  1. Je adres ingeven
  2. Je betaalmethode kiezen (Bancontact/Mister Cash, Klarna, MasterCard, VISA, PayPal, Sofort Banking of American Express). Ik heb geen kredietkaart dus ben altijd dolblij als de mogelijkheid om met Bancontact te betalen er is.
  3. Bevestigen: je krijgt een overzicht van je bestelde artikels met verzend- en verwerkingskosten. Nog even aanvinken dat je akkoord gaat met de voorwaarden en je kan betalen.

De levertijd voor dit fotoboek was 5 werkdagen. Het was verpakt in een stevige, kartonnen envelop en paste in de brievenbus.

Je eigen (reis)fotoboek bestellen? Dat kan op de website van Webprint!

One Comment to “FOTOBOEK VAN WEBPRINT.BE | REVIEW”

Leave a Reply