FACTS 2016 | GENT

Afgelopen weekend vond de Spring Edition van FACTS 2016 in Flanders Expo in Gent plaats. Mijn zus is fan van dit soort conventions en wilde dat ik FACTS ook eens meemaakte. Tijdens de afgelopen editie, in september vorig jaar, kon ik er niet bijzijn. Nu ging ik deze kans niet laten schieten. Vandaag lees je met enkele random foto’s hoe ik mijn eerste bezoek aan FACTS ervaarde!

FACTS 2016 Spring Edition

Toen we na anderhalf uur op de trein en tien minuutjes op de tram aankwamen, dacht ik maar twee dingen: “Wow” toen ik het begin van de aanschuifrij zag en “Nee, vergeet het!” toen ik de volledige rij zag. Die rij was echt absurd lang. De jongens achter ons waren tegen elkaar bezig hoe het ‘minstens 2 uur ging duren voor we binnen waren’, maar 20 minuten later waren we al binnen.

Één van mijn posts op Snapchat die ochtend. Op dit moment stonden we al halverwege de rij, die, zoals je ziet, nog een heel stuk doorloopt.

Binnen kon je via een blauwe, rode en oranje loper de Fan Village, Guests en Cosplay bereiken. In de Fan Village waren props van Star Wars, The Walking Dead en Harry Potter (Aragog de spin!) te vinden.

Wij hebben vooral tussen de standjes rondgelopen. Wat was er zoal te vinden? Veel Pokémon, Star Wars, strips, Harry Potter, Funko poppen, pruiken, zwaarden, Japans servies, een standje met allerlei Japanse katten-dingen, Aziatisch snoep, …

FACTS 2016 Spring Edition

FACTS 2016 Spring Edition

En dan liepen er natuurlijk enkele mensen in Cosplay rond. Ik ken niet veel van anime, dus ik herkende ze niet allemaal. Enkele mensen die we zijn tegengekomen: Glenn Quagmire van Family Guy, Naruto, Esmeralda van De Klokkenluider van de Notre Dame, prinses Belle, personages uit Fairy Tail, een paar stormtroopers, Sailor Moon …

FACTS 2016 Spring Edition

Sailor Moon-outfits! Ooit ga ik er zelf eentje hebben … Grote fan hier!

Mijn zus kocht hier twee CD’s, ik ben met lege handen naar huis gegaan. Ik heb aan een pruikenstandje héél lang getwijfeld, en heb nu wel een beetje spijt dat ik er geen gekocht heb. Maar goed, ik wil sowieso eens teruggaan. In cosplay! Ik ga al eens nadenken als wie …

FACTS 2016 Spring Edition

FACTS 2016 Spring Edition

FACTS 2016 Spring Edition

De volgende editie van FACTS vind plaats op 22 en 23 oktober 2016. Meer info vind je op hun website FACTS.be!

One Comment to “FACTS 2016 | GENT”

Leave a Reply