BRUSSELS FOOD TRUCK FESTIVAL | BRUSSEL

Afgelopen weekend vond in Brussel het ‘Brussels Food Truck Festival‘ plaats! Ik ging op zaterdag, een dag die voor mij nogal stresserend begon. Ik nam een bus die om 09:40 aan het station zou moeten zijn, 5 minuten voor de trein naar Brussel vertrok. De bus was al 3 minuten te laat, en werd dan ook nog eens opgehouden door niet één, maar twee (!) vuilniswagens die om de twee meter stopten. Om 09:45 reden we het station binnen en zag ik ook de trein binnenrijden. Hop, van de bus gesprongen en naar de trein gespurt. Gelukkig heb ik die net gehaald!

Een uurtje later stond ik aan het Warandepark in Brussel, enkele minuten voor het evenement begon. Toen ik – na controle – eenmaal binnenmocht, hing er al een gezellige sfeer. De mensen bleven toestromen, het was fantastisch weer, het rook er heerlijk, … Iedereen die er niet was, had ongelijk!

Brussels Food Truck Festival 2016

Brussels Food Truck Festival 2016

Brussels Food Truck Festival 2016

Ik ging langs bij drie foodtrucks: ik probeerde chicken tandoori , kaaskroketjes en een bubble waffle (dat lees je goed!).

HAPPY WOK ‘N’ ROLL

Allereerst ging ik langs bij Happy Wok ‘N’ Roll. Er waren zoveel trucks dat ik geen idee had waar te beginnen, maar wok klinkt altijd goed. Ik ging voor chicken tandoori, met noodles, groenten en sesamzaadjes (yum).

Happy Wok 'N' Roll op Brussels Food Truck Festival 2016

Happy Wok 'N' Roll op Brussels Food Truck Festival 2016

Dit kostte € 9. Ik ging op zoek naar een bankje in de schaduw om hiervan te genieten. Fantastische noodles en héérlijke kip! Meer weten? Check hun Facebookpagina!

JUST SAY CHEESE

Het bij één gerecht houden kan je natuurlijk niet maken op een food truck festival. De kraam van Just Say Cheese trok mijn aandacht, vooral vanwege de leuke cheesy parodie van Sweet Dreams. Sweet Dreams Are Made Of Cheese … Zeker weten!

Just Say Cheese op Brussels Food Truck Festival 2016

Just Say Cheese op Brussels Food Truck Festival 2016

Just Say Cheese op Brussels Food Truck Festival 2016

Ik ging voor de mini kroketten met serano, geitenkaas en kaas/rucola. Drie lekkere kroketjes die na enkele minuten wachten al in mijn hand lagen te wachten om opgegeten te worden, en dat voor € 5.  Meer weten over Just Say Cheese? Check hun Facebookpagina!

SWEETIES ON TOUR

Na al dat eten had ik nood aan een fantastisch dessert. Iets met ijs, bijvoorbeeld. Toen ik de foto van m’n noodles op Instagram postte, spotte ik een foto van iets wat er echt machtig uitzag. Ik kon er nog niet op uitmaken wat het was, maar er stond bij dat het te krijgen was bij ‘Sweeties On Tour’. Ik vond hun foodtruck snel en oh my, wat ben ik blij dat ik hen ontdekt heb!

Sweeties On Tour op Brussels Food Truck Festival 2016

Sweeties on Tour op Brussels Food Truck Festival 2016

Sweeties On Tour op Brussels Food Truck Festival 2016

Sweeties On Tour op Brussels Food Truck Festival 2016

Bubble waffle van Sweeties On Tour op Brussels Food Truck Festival 2016

Uiteraard ging ik voor de bubble waffle! Ik had er nog nooit van gehoord, ik had zelfs nog nooit een wafel gezien die er zo uitzag, maar wow, dit is geweldig! Ik ging voor de versie met ijs en fruit, en dit voor € 8,50. Oh, hier heb ik lang van genoten. Een aanrader! Meer weten over Sweeties On Tour? Check hun Facebookpagina!

Brussels Food Truck Festival 2016

Brussels Food Truck Festival 2016

Ik vond het een meer dan geslaagd Food Truck Festival. Het was m’n eerste echte, maar zeker niet m’n laatste.

Brussels Food Truck Festival is het grootste in de wereld, met meer dan 140 foodtrucks. Met het Warandepark met zijn fontein heeft het ook nog eens de ideale locatie. Ik ben er volgend jaar sowieso weer bij!

Leave a Reply