GREENSPOT ZAMMELEN: BLAUWE WANDELING | KORTESSEM

Enkele weken geleden ging mijn zus met een medestudent voor een biotoopstudie naar het pittoreske Zammelen te Kortessem. Ze vroeg of ik mee ging, omdat het er zo mooi zou zijn en ik dan foto’s kon maken. Ik heb getwijfeld (om 12:00 op een woensdag de bus nemen in Hasselt is té gek) maar ik ben zo blij dat ik mee geweest ben. Het is echt een groene schatkamer!

Greenspot Zammelen

We stapten af aan de halte Vliermaal Weg naar Zammelen en wandelden van daaruit nog iets meer dan een kilometer naar de kerk van Zammelen, waar de wandeling begint.

Greenspot Zammelen

Bij de start krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen drie wandelingen: blauw (4 km – 1 uur), oranje (6 km – 1,5 uur) en rood (7 km – 2 uur). Wegens het gebrek aan tijd gingen we voor de blauwe wandeling van 4 km.

Greenspot Zammelen

Meteen bij het begin van de wandeling spotte ik bovenstaand beeld al. Ik draaide me even om, en zag het beeld dat bovenaan deze post staat. Zo. Mooi.

Gezien beelden meer zeggen dan woorden, volgen nu heel wat foto’s!

Greenspot Zammelen

Greenspot Zammelen

Greenspot Zammelen

Je ziet het goed, ook via de knooppunten van Fietsparadijs Limburg passeer je hier.

Greenspot Zammelen

Blaasbloemen!

Greenspot Zammelen

Greenspot Zammelen

Greenspot Zammelen

Greenspot Zammelen

De wandeling is een enorme aanrader. Ik kan niet wachten om de twee andere wandelingen te doen. Nu ik de Greenspots helemaal ontdekt heb (dit was m’n eerste keer) heb ik toen ik thuis kwam meteen een andere in de buurt opgezocht. Degene die het dichtste bij was, was die in Mettekoven bij Heers. Daarover binnenkort meer!

Meer informatie over deze wandeling vind je op de website Wandelen in Limburg.

One Comment

  1. yvonnevdlaan

    Ik had echt nog nooit van Zammelen gehoord, maar het ziet er onwijs pittoresk uit, mooie foto’s zeg! We gaan vast een keer weer naar Hasselt, waren er in het voorjaar voor het eerst en toen uitstekend bevallen als combi-weekend Plopsa-Indoor voor onze kids en sightseeën voor ons. :) Thx voor de tip!

    Reply

Leave a Reply