HOTEL DU COMMERCE | BLANKENBERGE

Ik ben elke keer weer blij als er aan de Flair zo’n boekske  hangt om voor €33 per persoon ergens te overnachten. Ik denk dat we nu voor de vijfde keer gebruik gemaakt hebben van zo’n actie. We gingen net als vorig jaar naar Blankenberge, maar kozen een ander hotel, eentje dichter bij de zeedijk. De keuze viel op Hotel Du Commerce, op 800 meter van de zeedijk en met parking de ideale keuze.

Parking bleek niet helemaal te kloppen, er stond €6/dag in het boekje maar dat ging blijkbaar over een parking in de buurt (oké, er stond geen ‘P’-icoontje bovenaan, maar het stond in de kleine lettertjes dus ik dacht dat het een parking bij het hotel was). Niet zo erg natuurlijk, we konden voor de deur bagage uitladen en daarna de auto op wandelafstand parkeren op een bewaakte parking voor €18/3 dagen.

We waren iets vroeger dan inchecktijd in het hotel, maar dat was geen probleem. We konden al meteen in onze kamer. Heel leuk: je krijgt twee sleutels.

Hotel du Commerce Blankenberge sleutels

In het boekje van de Flair stond dat er ook een welkomstdrankje was inbegrepen, maar dat hebben we nooit gekregen. Oké dan. Op naar de kamer. De lift is een beetje verouderd en een beetje eng, maar ik was blij dat we een kamer op de derde verdieping hadden.

Hotel du Commerce Blankenberge

Hotel du Commerce Blankenberge

Hotel du Commerce Blankenberge

Toen we onze kamer binnenkwamen, viel één ding onmiddelijk op: de stank. Ik wilde het steken op de zeelucht, maar het rook echt naar iets rottend. De kamer is aan de kleine kant maar goed genoeg voor wat het moet dienen. De kleerkast is slim gemaakt met een schuifdeur en de badkamer bevindt zich in het kleine kamertje op de eerste foto. Ja, echt! Wel leuk: op elk bed lagen twee snoepjes.

Hotel du Commerce Blankenberge

De badkamer was gelukkig wel groter dan het blokje deed vermoeden. Alles was aanwezig: een douche, wasbak, een kastje met leuke rekjes aan de binnenkant van de deur, haardroger (ook al neem ik die altijd zelf mee), handdoeken, …

Hotel du Commerce Blankenberge

Het uitzicht vanop onze kamer. Niet zo bijzonder. Tijd om het ontbijt te ontdekken!

Hotel du Commerce Blankenberge

Hotel du Commerce Blankenberge

De ontbijtzaal vond ik supermooi. Deed me een beetje aan onze trip naar Parijs denken. Zondagochtend was het hier een beetje druk, maar maandagochtend was het hier heerlijk rustig.

Hotel du Commerce Blankenberge

Hotel du Commerce Blankenberge

Het ontbijtbuffet is best uitgebreid. Mijn favorieten zijn de kleine koffiekoekjes (die vind je in veel hotels, maar lang niet overal!). Alles was heel lekker en vers.

Hotel du Commerce Blankenberge

Mijn eerste bordje, hehe. Koffiekoekjes en sinaasappelsap, yes!

Hotel du Commerce Blankenberge

Over het algemeen dus een goed verblijf gehad. Kans is groot dat we hier nog eens gaan verblijven. Ik geef het hotel een 8/10. Oh ja, we hebben ook ontdekt waar de stank op de kamer vandaan kwam: de koelkast (heel leuk dat er een koelkastje op de kamer was, maar die geur, echt, goor gewoon).

+ heel dicht bij de zeedijk
+ dicht bij diverse eetzaakjes (een hele goede Thai om de hoek, binnenkort meer!)
+ lekker ontbijtbuffet (koffiekoekjes! Warme choco! Thee! Roerei!)
+ koelkastje op de kamer
+ heel vriendelijke mensen (we kregen meteen een heel kaartje met uitleg om bij de parking te geraken)

– de stank op de kamer :(
– de lift, die is beetje eng en best klein

INFORMATIE HOTEL DU COMMERCE

Adres: Weststraat 64, 8370 Blankenberge
Prijs: € 176 voor 2 nachten met de Flairbon
Online: website | Facebook |  TripAdvisor | Booking.com

Leave a Reply