WEEKEND AMSTERDAM | TRAVEL REPORT

Afgelopen weekend brachten we eindelijk een bezoekje aan Amsterdam! De Nederlandse hoofdstad stond al een tijdje hoog op mijn to to-lijst. En het is eigenlijk zo dichtbij dat het bijna belachelijk is dat ik er tot vorig weekend nog niet geweest was. Anyway, zaterdagvoormiddag zaten we op de Thalys richting Amsterdam!

Rond iets na 12:00 kwamen we aan in Amsterdam-Centraal. Mijn plan was: wandelen naar het hotel en onderweg ergens lunchen. Het lunchplekje wat ik voor ogen had was én kleiner dan verwacht én stampvol, dus dat was geen optie. Ook bleek dat 5 km wandelen niet zo’n geweldig idee was met onze koffers erbij, dus namen we een tram. Die kostte € 2,90 voor een uur. Nadien gebruikten we een 48 onbeperkt OV-kaart, die kost maar € 12,50 – echt geen geld! In no time waren we in ons hotel. Weliswaar iets te vroeg, en onze kamer was nog niet klaar, dus gingen we alvast in de buurt lunchen. Dat deden we bij Shanty’s Kitchen, een gezellig Indonesisch restaurantje vlak bij het hotel.

Shanty's Kitchen in Amsterdam

Iets na 14:00 waren we terug in het hotel, en was de kamer nog niet klaar. We moesten uiteindelijk nog een halfuurtje wachten, maar kregen wel een drankje van het huis. Ik ging voor thee (uiteraard), en die was héérlijk. Stefan ging voor een biologische cola.

Drankjes in Conscious Hotel in Amsterdam

Biologisch? Inderdaad. Want het hele hotel was milieuvriendelijk. Heel leuk! We verbleven in het Conscious Hotel op de Overtoom, vlakbij het Vondelpark. Onze kamer was er eentje om verliefd op te worden. Een megagroot balkon met een geweldig uitzicht (hoge zakengebouwen – vermoed ik – prachtig om ‘s avonds te zien) en een zalig bed (zelden zo goed geslapen).

Conscious Hotel op de Overtoom in Amsterdam

Conscious Hotel op de Overtoom in Amsterdam

Ook het ontbijt in dit hotel was meer dan de moeite. Het was helemaal organisch, en kostte € 15 per persoon per nacht. Prijzig, maar ik vond het z’n geld meer dan waard.

Ontbijt in Conscious Hotel in Amsterdam

Normaal ben ik een echte planner als het op reizen aankomt. Dit weekend besloot ik dat niet te zijn. We hebben daardoor ook niet zo heel veel bezocht, maar hebben gewoon genoten van bij elkaar zijn en van lekker eten. Wat we zoal gegeten hebben?

Nutella pannenkoek bij Ice Bakery in Amsterdam

Pannenkoek met Nutella van Ice Bakery.

Shanty's Kitchen in Amsterdam

Sate lontong bij Shanty’s Kitchen. Hoe leuk is die kleefrijst? Nog nooit gezien!

Mr Tong in Amsterdam

Dineren bij Mr Tong. Tegenvaller, vond ik zelf. Ik bestelde bami en verwachtte van die lekkere dikke slierten, maar kreeg dunne. De saus eronder vond ik ook niet zo. Ik denk dat ik gewoon niet graag Chinees eet.

Zondagmiddag aten we in een Spaanse tent in het centrum. Stefan ging voor een burger, ik voor vegetarische lasagne. Die was wel zalig: ik proefde maïs, erwten, broccoli, champignons, …

En dan aten we nog ergens all you can eat sushi, maar daar volgt zeker nog een aparte post van, want: zó lekker!

Maandag rond 12:00 vertrok onze Thalys terug naar België. Voor deze reis zaten we in eerste klas, want treat yourself – zo belangrijk. Ik ben alleen een beetje een idioot geweest: ik besefte niet dat er lunch inclusief was, dus had ik een afhaalpasta meegenomen op de trein. Toen het eten uiteindelijk arriveerde, had ik geen honger en heb ik het afgeslagen. En toen zag ik bij anderen hoe fantastisch lekker het eruit zag … Hier is die huil-emoji meer dan terecht. Van de thee en het chocolaatje achteraf heb ik wel geprofiteerd.

Mijn souvenirs? Een bol kaas en een iPhone-hoesje met Van Gogh-print. Love it!

Het was dus echt een heel rustig, gezellig samenzijn-weekendje. Ik heb er volop van genoten, en mijn batterijen zijn weer opgeladen voor de rest van het jaar! Nu al eens dromen over ons volgend tripje. Lissabon, Berlijn en Stockholm staan ook best hoog op mijn to do-lijstje te pronken …

Leave a Reply