SHANTY’S KITCHEN | AMSTERDAM

Indonesisch eten. Eigenlijk wist ik nooit zo goed wat ik me daarbij moest voorstellen. Toen we in Amsterdam te vroeg voor onze kamer waren, kwam ik er snel achter dat het heerlijk is. Vlakbij ons hotel lag Shanty’s Kitchen, een gezellige en kleurrijke zaak, waar we besloten te lunchen in afwachting van onze kamer.

Bij het binnenkomen voelden we meteen die Indonesische sfeer. De zaak is heel gezellig en kleurrijk ingericht. Een grote muurschildering, kleurige kussentjes, verschillende tafeltjes, … Supergezellig! Een enthousiaste, jonge vrouw kwam onze bestelling opnemen, die we ook snel kregen. Wij aten binnen, maar je kan hier ook afhalen.

Shanty's Kitchen in Amsterdam

Stefan ging voor ‘ayam pedis‘, kip in pikante saus. En pikant was het! Dit kostte € 5,70. Een cola erbij amper € 1,75! En dat voor een vol bord. Ongelooflijke prijzen voor zo’n lekker eten.

Shanty's Kitchen in Amsterdam

Voor mij een ‘saté lontong‘, kleefrijst met kipsaté, pindasaus en gebakken uitjes. De kleefrijst zag er grappig uit, zo had ik rijst nog nooit gezien. Het was wel een heerlijk gerecht, echt eentje om je vingers bij af te likken.

Eten met z’n twee voor amper € 16,70? Ik weet waar wij terug naar toe gaan als we Amsterdam nog eens een bezoekje brengen! Shanty’s Kitchen krijgt van mij moeiteloos een 9/10.

Je ziet deze eetzaak ook terugkomen in mijn laatste video op YouTube!

DE REKENING

  • Ayam pedis: € 5,70
  • Saté lontong: € 7,50
  • Cola Zero (blikje, 33 cl): € 1,75
  • Ice Tea (blikje, 33 cl): € 1,75

Shanty's Kitchen in Amsterdam

INFORMATIE SHANTY’S KITCHEN

Adres: Zocherstraat 2, 1054 LX Amsterdam (op de hoek met Overtoom)
Online: website | Facebook

Leave a Reply