CONSCIOUS HOTEL VONDELPARK | AMSTERDAM

De zoektocht naar een hotel in Amsterdam verliep niet vlot. Gezien ik nogal laat op zoek ging en we in de feestperiode zaten, waren veel hotels in het centrum volgeboekt (of onbetaalbaar). Gelukkig stootte ik op Conscious Hotels, een heel milieuvriendelijke hotelketen. Interessant! Ze hadden toevallig ook nog één kamer vrij, op de bovenste verdieping.

Rond 13:30 waren we in het hotel. Ik hoopte stiekem dat we al op onze kamer konden, maar helaas. We gingen dan maar lunchen bij Shanty’s Kitchen, en gingen rond 14:15 terug naar het hotel. Jammer genoeg konden we nog steeds niet op onze kamer (terwijl check-in om 14:00 is). We besloten te wachten in de bar van het hotel waar we een drankje van het thuis kregen. Ik ging voor heerlijke thee, Stefan voor een biologische cola.

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

De bar was overigens wel prachtig, zeker een aanrader, ook als je er niet overnacht. Ze hebben er zelfs een plantenmuur!

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Ik denk dat het uiteindelijk 14:45 was toen we op onze kamer konden. Via de lift konden we naar de vijfde verdieping, en dan moesten we nog een verdieping trappen doen om zo op het zesde te komen. Hier waren maar drie kamers. Fijn! Liever dit dan een gang vol hotelkamers.

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Eenmaal binnen zag ik hoe mooi onze kamer was. Witte muren, met een grote foto van bamboe achter het bed, rieten lampenkappen, zelfs een luidspreker voor mijn iPod! En ja, alles is milieuvriendelijk. In de kleerkast spotte ik een Babyliss Ecoliss haardroger, gerecycleerde kleerhangers, in de badkamer vond ik flessen ecologische douchegel. En overal leuke tekstjes! Op het bed een kussentje met een oude plattegrond van Amsterdam!

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

En uiteraard was er een balkon. Ik had een klein balkonnetje in gedachten, maar wauw. Ik was echt omvergeblazen toen ik de deur naar het balkon opende. Zó groot! En een ligstoel! En een tafeltje! En nog een stoel! En zo. veel. ruimte! Ik wou dat ik m’n yogamat bij had, dit was de ideale locatie om ‘s morgens wat yoga te doen. Het balkon alleen al is een reden om terug te komen. En dan het uitzicht – vooral ‘s avonds. In de verte stonden mooie kantoorgebouwen (dat vermoed ik toch), waardoor we ‘s avonds een prachtige skyline hadden. En dan de zonsop- en ondergangen! Aaahhh ik ben zo verliefd op dit hotel!

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Het ontbijt was ook iets waar ik naar uit keek. Helemaal organisch! Ze hadden lekkere sapjes, croissants, warme tomaten met kaas (!), spek en eieren, veel fruit, yoghurt, gedroogd fruit, … Puur genieten. En het was allemaal zo mooi gepresenteerd.

Ontbijt in Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

Het is wel duidelijk dat ik helemaal wild ben van dit hotel. Ik weet nu al zeker, als we ooit terug naar Amsterdam gaan, please dit hotel. Want ik ben echt tot over m’n oren verliefd!

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

LEUK EN MINDER LEUK

+ prachtige kamer, gigantisch balkon;
+ tijdens het boeken kan je ook OV-kaartjes kopen om onbeperkt te reizen. Voor 48 u. is dit € 12,50 per persoon;
+ prachtige bar, met veel biologische drankjes
+ een geweldig ontbijtbuffet
+ een luidspreker voor je iPod/iPhone (als die de oude aansluiting nog heeft). HOE LEUK! Het volume kreeg ik jammer genoeg niet omhoog;
+ de lekkerst ruikende douchegel ooit. Echt waar;
+ ligt naast het Vondelpark, lekker handig om een rondje te gaan joggen.

– je kan niet cash betalen, je moet je boeking met kredietkaart afhandelen;
– we konden niet op tijd op onze kamer (elke minuut die ik hier kon doorbrengen, telde!);

We betaalden in totaal € 340,17 voor 2 nachten in dit hotel, inclusief twee OV-kaarten en ontbijt. Ik vond het z’n geld méér dan waard. Een echte aanrader!

Conscious Hotel Vondelpark in Amsterdam

INFORMATIE CONSCIOUS HOTEL VONDELPARK

Adres: Overtoom 519, 1054LH Amsterdam
Online: website | Facebook | Instagram |  Twitter

2 Comments to “CONSCIOUS HOTEL VONDELPARK | AMSTERDAM”

Leave a Reply