WERELDKAART VAN WERELDKAARTEN.NL | REVIEW

Onlangs mocht ik van Wereldkaarten.nl een wereldkaart reviewen. Wel, dat kwam hélemaal op het perfecte moment. Ik was net verhuisd – gaan samenwonen – en onze tweede slaapkamer (mijn ‘blogkantoortje’) schreeuwde om wat decoratie. Daar Nicky’s City Guide een cityblog/reisblog is, zou een wereldkaart hier perfect passen. Ik bestelde, en werd verliefd!

Als je een kijkje neemt op hun website, zie je dat ze heel veel verschillende soorten hebben. Niet alleen qua tekening, maar ook qua materiaal. Je kan kiezen om de kaart te laten maken op canvas, aluminium, hout of plexiglas. Plexiglas lijkt me prachtig, maar ik ging voor canvas. Ik wil misschien wel prikkers gaan steken op de landen waar ik al geweest ben, en dat lukt toch net wat gemakkelijker op canvas.

Wat de kaart zelf betreft, ging ik uiteraard voor zwart/wit. De kaart waar de landen als tekst stonden, vond ik super. Die met de inktvlekken, de geometrische lijnen én de aquarel vond ik ook prachtig. Man, keuzes maken in het leven is soms moeilijk.

Wereldkaarten.nl

Ik heb de kaart (nog) niet opgehangen. Momenteel staat hij op mijn kast, en ik vind het eigenlijk wel mooi zo. In afwachting van echt groen een nepplant erbij, een Buddha en een Eiffeltoren. Wat mij betreft is het plaatje compleet. Aan de achterkant zie je dat hij stevig is, en netjes afgewerkt.

Wereldkaarten.nl

Ik vind de kaart echt prachtig om naar te kijken. Ik koos voor de afmeting 40×60, het kleinste is 30×40 en het grootste 300×140 (!). Tijdens het bestellen kies je verder nog of je er een lijst omheen wil, een ophangsysteem erbij en/of een set prikvlaggetjes.

Ik had de kaart heel snel in huis, en hij was goed beschermd verpakt met een hoop bubbelplastiek. Mijn moeder (die het pakketje aannam) zei ook nog dat de koerier de vriendelijkste was die ze ooit aan de deur heeft gehad. Wel, er is gewoon geen excuus meer om ook een mooie wereldkaart aan je muur te hangen!

One Comment to “WERELDKAART VAN WERELDKAARTEN.NL | REVIEW”

Leave a Reply