EUROFLEURS 2017 | SINT-TRUIDEN

Afgelopen weekend – of beter: zondag en maandag – kon je in Sint-Truiden genieten van heel, heel veel bloemen. De stad was dit jaar gaststad voor het vierjaarlijks Europees Kampioenschap voor Jonge Floristen, Eurofleurs. De vorige editie vond plaats in Kroatië, en dit keer was ons Belgenlandje aan de beurt. Tijdens het weekend zat ik in de Ardennen, maar maandag gebruikte ik graag mijn lunchpauze om hier naar te komen kijken. In totaal heb ik 120 foto’s gemaakt, maar ik laat hier enkele favorieten zien.

Samen met mijn mama begonnen we in het oude stadhuis van Sint-Truiden, waar de Toeristische Dienst gevestigd is. Hier was het thema Gerbera’s. Zo ongelooflijk mooi allemaal. Gerbera’s zijn sinds een 10 – 15 jaar mijn favoriete bloemen. Ze zijn prachtig en bestaan in vele verschillende kleuren, zoals je hieronder ook ziet.

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Hierna wandelden we naar kapel De Waterhond, waar Klaarchitectuur gevestigd is.

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Dan was het de beurt aan de Sint-Gangulfuskerk. Hiervan postte ik ook reeds een foto op Instagram. Prachtig om zoveel zonnebloemen bij elkaar te zien.

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Vervolgens was het de beurt aan de Sint-Maartenkerk, terug meer naar het centrum van de stad toe.

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Hier werd je meteen overvallen door de heerlijke geur van lelies. Hmm … De wandeling eindigde ten slotte bij de Minderbroederskerk, waar de volledige kerk en kloostergang vol bloemen stonden. Hier stonden ook vijf wedstrijdbloemstukken per deelnemer. Er waren 5 thema’s:

  • Adam and Eve’s sin
  • When flowers meet fruit
  • Indian summer wedding
  • Fruitqueen
  • Surprisepiece

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Eurofleurs 2017 in Sint-Truiden

Om alle sites te kunnen bezoeken diende je € 5 per persoon te betalen, en kreeg je een roze, papieren bandje om. We hebben er ongeveer 2 uur over gedaan om alles te zien. Gezien het iets is wat maar om de vier jaar georganiseerd wordt, ben ik heel blij dat ik hier naar ben komen kijken. Zelfs koningin Mathilde was afgekomen (in een prachtig pied-de-poule jurkje). Ik ben benieuwd waar de volgende editie zal plaatsvinden!

Meer informatie: www.eurofleurs2017.com

Leave a Reply