STREEKPRODUCTEN VOOR BIJ DE KOFFIE | TONGEREN

Vijf (!) jaar geleden is het al, dat ik voor een dagje naar Tongeren ging. Het was mijn eerste tripje voor Nicky’s City Guide, mijn blog die twee weken later online ging. Onlangs ging mijn zus op haar beurt een dagje naar daar, en bracht ze twee heerlijke streekproducten mee, in een leuk zakje van Tongeren. Ze kwam thuis met een doosje Ambiorix-chocolade en een aantal Caëderkukskes.

Tongerse streekproducten

Tongerse streekproducten

De Caëderkukskes kende ik al. Die kocht ik vijf jaar geleden ook, maar ik wilde ze graag nog eens opnieuw. Ze ging ze zelfs bij dezelfde bakker halen: Op ‘t Eynde op de Grote Markt 39 in het centrum van Tongeren. Ze kosten daar € 6,50 voor 10 stuks. En ze zijn vers: ze waren zelfs nog een beetje warm toen mijn zus ze kocht!

Tongerse streekproducten, Caëderkukskes

Tongerse streekproducten, Caëderkukskes

Woeps, de cremalaag van mijn koffie was er hier al een beetje aan. Dat komt ervan als je te lang wacht! De Caëderkukskes zijn zanddeegkoekjes met kokos, in de vorm van een Dodecaëder, een mysterieus voorwerp wat je volgens de website van Toerisme Tongeren zou moeten kunnen terugvinden in het Gallo Romeins Museum!

Ook altijd lekker bij een kopje koffie is een stukje chocolade. Gevulde melk- en fondantchocolaatjes in de vorm van Ambiorix, die per twintig in een hele mooie, kartonnen doos zitten met enkele Tongerse bezienswaardigheden, waaronder mijn favoriet : de Moerenpoort.

Tongerse streekproducten

Tongerse streekproducten

Hmm, deze toch wel schattige chocolaatjes in een kopje warme koffie duwen, heerlijk. Een doos met twintig stuks koop je bij Toerisme Tongeren voor € 12,85.

Meer informatie over Tongeren en haar streekproducten vind je op de website Tongeren.be. Ik ga er zeker ook nog eens langs, want wist je dat daar ook de grootste antiekmarkt van de Benelux plaatsvindt? Jazeker, en dat elke zondag. Er is voor ieder wat wils in de oudste stad van België.

Leave a Reply