HOTEL MOON | SINT-NIKLAAS

In mei was ik was ik uitgenodigd op de opening van een nieuwe zaak in Sint-Niklaas. Omdat ik vermoedde dat het nogal laat ging worden, en de treinen niet heel erg betrouwbaar zijn, besloot ik er te overnachten. Na wat opzoekwerk kwam ik uit bij Hotel Moon, een klein hotel (7 kamers), op wandelafstand van het station. Ze hadden gelukkig nog plek (ik boekte nogal last minute, vier dagen voor aankomst), en ik ben zó blij  dat ik voor dit hotel koos!

De buitenkant valt meteen op: een donker gebouw met een groot half maantje, in een vrij rustige straat.

Hotel Moon in Sint-Niklaas

Het hotel werkt op een andere manier dan een standaard hotel, in die zin dat er geen receptie is waar je op een bepaald moment gaat inchecken. Hier krijg je een code via e-mail, en deze code kan je gebruiken om de voordeur te openen, op eender welk moment van de dag (of ja, vanaf 15:00). Je komt dan binnen in een kleine lounge, waar een envelop met je naam en kamernummer ligt. Hierin zit de sleutel van de kamer.

Hotel Moon in Sint-Niklaas

Ik had kamer nummer 1 op de eerste verdieping. Eerst kwam je boven langs een gezellige zitruimte. Je kon hier buiten zitten, of binnen, waar een koffiemachine ter beschikking stond. De ruimte was heel stijlvol ingericht met (donker)oranje en zwart.

Hotel Moon in Sint-Niklaas

Hotel Moon in Sint-Niklaas

Toen ik de deur van mijn kamer opendeed, werd ik op slag verliefd. Hoe fantastisch mooi ingericht kan een kamer zijn? Zwart, wit, en goud-achtige tinten. My god, wat een pràchtige kamer was dit.

Hotel Moon in Sint-Niklaas

Hotel Moon in Sint-Niklaas

Ook de badkamer was helemaal on point. Donkere tegels, een inloopdouche, geurstokjes, …

Hotel Moon in Sint-Niklaas

Hotel Moon in Sint-Niklaas

Toen ik de volgende ochtend vertrok, was de eigenaresse aanwezig aan de receptie,één van de vriendelijkste mensen die ik ooit ontmoet heb. Er is nog heel wat om te ontdekken in Sint-Niklaas, dus Hotel Moon mag me zeker nog terug verwachten!

INFORMATIE

  • Bezocht op: nacht van 3/05/2017 op 4/05/2017
  • Prijs: € 80,10
  • Onlinewebsite | Booking.com | TripAdvisor
  • Bereikbaarheid: het hotel ligt zo’n 500 – 600 meter van het station (maximum 10 minuten wandelen). Op dezelfde afstand vind je ook de (overigens echt heel grote) Grote Markt van Sint-Niklaas.
  • Adres: Richard van Britsomstraat 18, 9100 Sint-Niklaas

One Comment to “HOTEL MOON | SINT-NIKLAAS”

Leave a Reply