VERHUISD! – PEPPERMILL AMERICAN BAR & RESTAURANT | ZOUTLEEUW

UPDATE 20/04/2019: deze zaak bevindt zich niet langer in Zoutleeuw. Sinds 06/07/2018 zijn ze te vinden in Nieuwerkerken, Hoogstraat 16-18. Dit is zo’n 6 km rijden van de oude locatie.

Soms lijkt het alsof ik alleen maar sushitenten en andere Aziatische restaurants bezoek, maar niets is minder waar. Een hele tijd geleden ontdekten we Filling Station in Lanaken, maar dichter bij huis hebben we ook zo’n Amerikaans burgerrestaurant: Peppermill in Zoutleeuw.

Op het eerste zicht zag het er leuk uit. Mooie foto’s aan de binnenkant, de typische booths om te zitten waar ik zo gek op ben, … De menukaart stond op een tablet. Je kon hiermee niet bestellen, maar wel bladeren naar wat je graag wilde hebben. We werden geholpen door een vriendelijk en enthousiast meisje.

Peppermill in Zoutleeuw

Peppermill in Zoutleeuw

Om te drinken koos ik voor een flesje AriZona. Ik was verrast om dit ergens op een menukaart te zien, want ik denk dat het de eerste keer ooit is. Stefan ging voor Carlsberg. Beide drankjes kosten € 4,00.

En dan was kwam ons voorgerecht eraan, ongeveer 12 minuten na het bestellen. Ik ging voor onion rings (want ajuin = life) en Stefan voor calamares. We kregen deze in een leuk rood mandje met een typisch wit-rood geblokte servet, een sausje, én er zat bij ons allebei een citroendoekje in, voor achteraf. Wel zo prettig.

Peppermill in Zoutleeuw

Peppermill in Zoutleeuw

Ons eten kregen we 25 minuten na het bestellen. In tegenstelling tot de Filling Station, waar je alle burgers (buiten de kipburger) in een vegetarische versie kunt krijgen, is hier maar één vegetarische optie. De … veggie burger. Maar wat was die lekker! Deze kwam in de vorm van een brioche bun met in plaats van vlees hash browns. Yum! Stefan vond de Jack Daniel’s burger niet echt naar Jack Daniel’s smaken, maar hij vond ‘m wel heel lekker.

Peppermill in Zoutleeuw

Peppermill in Zoutleeuw

Bij de burger krijg je: een burger (och gij), frietjes, chips en een slaatje. Ik vond het slaatje heerlijk en verfrissend. De chips mocht van mij achterwege blijven (maar dat kan liggen aan het feit dat ik Grill’s prefereer boven alles), maar de frietjes waren ook super. Ze leken handgesneden en ze hadden hun schil nog, heel lekker. Voor de veggie burger tel je € 17,50 neer, voor de Jack Daniel’s burger nog een euro meer.

En is een bezoek aan een hamburgerrestaurant compleet zonder dessert? I think not. Ik heb énorm getwijfeld tussen de Oreo cookie bash (echt, check de foto op hun website) en de sundae, maar ging uiteindelijk toch voor de sundae. Ijs, hard geworden chocoladesaus, slagroom en een gekonfijte kers on top. I love it. Stefan ging voor de Oreo milkshake, die echt naar Oreo smaakte – nee, ik vind dat niet vanzelfsprekend. We hebben 25 minuten op het dessert moeten wachten, dat vond ik wel wat lang. Ik wilde graag op tijd thuis zijn want ik moest om 03:00 op m’n werk zijn. Maar het lekkere ijsje maakte veel goed.

Peppermill in Zoutleeuw

De zaak ligt op de Markt van Zoutleeuw, en is dus supergemakkelijk te bereiken. Als je geluk hebt is er ook nog een parkeerplekje voor de deur vrij. Ik vond het hier best gezellig en zal hier zeker nog eens terugkomen.

DE REKENING

  • AriZona Iced Tea honey: € 4,00 (voor een flesje van 0,5l)
  • Carlsberg: € 4,00
  • onion rings: € 10,00
  • veggie burger: € 17,50
  • calamares: € 12,50
  • Jack Daniel’s burger: € 18,50
  • sundae: € 8,50
  • Oreo milkshake: € 8,50

INFORMATIE

Bezocht op: 21/03/2018, ‘s avonds
Online: website | Facebook
Adres: Grote Markt 20, 3440 Zoutleeuw

One Comment

Leave a Reply