CROQINO’S | OOSTENDE

Jaarlijks gaan Stefan en ik enkele dagen naar Blankenberge. Omdat we dit jaar kozen voor een langere vakantie, besloten we ook een dagje naar Oostende te gaan, een badplaats waar toch net iets meer speciale eetplekjes te vinden zijn. Tijdens het rondwandelen zei ik dat ik honger had, en een croque ofzo er wel in zou kunnen. Ik keek op, en toen zag ik … Croqino’s.

Croqino's Oostende

De zaak ligt vlakbij het Wapenplein, in één van de winkelstraten van Oostende. Je kon gezellig buiten zitten, maar wij gingen voor een plekje boven, aan het raam.

Croqino's Oostende

Croqino's Oostende

Beneden was ook zitplek, maar daar zat het al goed vol, en boven was het gelukkig nog leeg. Om je eten te bestellen, moet je trouwens wel weer naar beneden.

Croqino's Oostende

Croqino's Oostende

Hier geef je je bestelling door. Als deze klaar is, komen ze hem brengen. Ze hadden heel veel keus in croques: er waren de klassiekers zoals monsieur en Hawaï, maar ook triple cheese, bacon & eggs, cheese & eggs, Ceasar, pepperoni, vis, scampi, … en zoetere varianten als speculoos, tompouce en Nutella hazelnoot. Verder verkopen ze ook muffins, broodjes, pannenkoeken, ijs, … en heb je ook nog de keuze uit side dishes als een fris slaatje met vinaigrette, aardappelpartjes, ovengebakken frietjes (van wortel en pastinaak!). Op de kaart staat ook aangeduid wat vegetarisch, veganistisch en wat lactosevrij is.

Croqino's Oostende

Stefan en ik gingen voor de croqino bacon & eggs en cheese & eggs. Je krijgt ze zoals je hierboven ziet. De bedoeling is dat je ze ‘uit het vuistje’ eet. Op de croqino vind je een hostie met de naam van jouw croqino. De bediening is trouwens heel snel: we bestelden om 12:27 en hadden ons eten al om 12:35!

Croqino's Oostende

Sorry voor de afgebladderde nagels, ahum. Wat was dit LEKKER! Ze worden allemaal gemaakt van een zelfgemaakt deeg bestaande uit volkoren tarwe- en speltmeel.

Je kan ze trouwens ook mee naar huis nemen. Omdat ze verpakt worden onder beschermende atmosfeer blijven ze nog enkele dagen kraakvers. Thuis kan je ze dan opwarmen in de broodrooster of de oven. Hmmm …

Jammer genoeg is Oostende niet bij de deur, maar voor de mensen uit Gent is er het goede nieuws dat ze ook terecht kunnen bij Croqino’s op de Ajuinlei. Hopelijk staat Limburg ook nog op hun lijstje. Ja, ik ben meer dan fan!

DE REKENING

  • Croqino bacon & eggs: € 7,90
  • Croqino cheese & eggs: € 7,90
  • Omer: € 4,20
  • fresh homemade smoothie: € 4,50

INFORMATIE

Bezocht op: 15 juni 2018, ‘s middags
Online: website | Facebook | Instagram
Adres: Kapellestraat 2A, 8400 Oostende

Leave a Reply