HOTEL TERMINUS | TURNHOUT

Op mijn lifestyleblog Daily Nicky schreef ik onlangs al dat ik meeliep aan Dwars Door Turnhout. Omdat de loopwedstrijd in tegenstelling tot de andere die ik al gelopen heb ‘s avonds was, besloot ik er een overnachting aan vast te hangen. Ik ging samen met zus Casey, dus we gingen op zoek naar een betaalbaar hotel dat kamers met aparte bedden heeft.

Ik kwam op twee verschillende opties uit: Best Western, vlakbij het station, of Terminus, in het centrum en dus bij de start van de wedstrijd. Ik legde beide opties aan haar voor, en hoewel Best Western er heel goed uitzag (en een koelkastje in de kamer, wat ideaal was om na het lopen een koud drankje te drinken), besloten we toch voor Terminus te gaan, omdat daar bijstond dat je uitzicht op de stad had. Klonk goed, zo kon Casey me misschien wel zien starten.

Een uur te vroeg arriveerden we in Turnhout, en hoewel we eerst nog wel een uurtje wilden rondwandelen, dachten de weergoden daar anders over. Liters water vielen uit de hemel, dus gingen we naar het hotel, want wie weet: misschien konden we al inchecken?

Dat was gelukkig het geval. We gingen de brasserie binnen en gingen via een andere deur naar de receptie van het hotel. Er was blijkbaar ook een deur langs buiten om bij het hotel te komen, maar dat had ik niet gezien. Ik betaalde €87, en we kregen gelukkig de sleutel al om naar boven te gaan.

Hotel Terminus

IMG_5345_Travel_report_Turnhout

En dit was de kamer. Twee aparte bedden, dat was alvast heel goed. Een beetje krakende vloer, maar ik heb al erger meegemaakt.

Hotel Terminus Turnhout

Hotel Terminus Turnhout

Op het bed lagen kleine handdoeken, zeepjes, koekjes, … Onderstaand kadertje hing boven de bedden, dat vond ik wel een schattig accent.

Hotel Terminus Turnhout

Hotel Terminus Turnhout

In de badkamer waren de basics aanwezig: een douche, een pompbak en een wc. De deurtjes van het kastje onder de pompbak gingen een beetje stroef open en er lag een losse plank in, maar op zich hadden we dat kastje niet nodig dus geen probleem. Het grootste nadeel vond ik dat nergens een haardroger te vinden was. Ik keek er naar uit me lekker te douchen na de loopwedstrijd maar ik vond nergens een haardroger. Normaal heb ik altijd een reishaardrogertje bij, maar omdat dat al altijd voor niets geweest is (telkens was er eentje beschikbaar in de kamer zelf), had ik die deze keer thuisgelaten. Spijt van.

Hotel Terminus Turnhout

Wat er gelukkig wel was, was een waterkoker. Ik vroeg aan Casey om thee te maken, maar wel ergens anders (het ding stond onder de rookmelder en daar word ik paranoia van), maar wat bleek? Het ding was vastgeplakt! Ik snap wel waarom, ik heb al ergere dingen gehoord die mensen meenamen uit hotels. En wat bleek: er was hier ook een koelkastje!

Er was ook een TV, en we wilden soort van traditiegewijs ‘s avonds een film liggen kijken maar euhm … We kregen de TV niet aan de praat. Nu, ik kijk zelden tot nooit TV, dus ik wil dat graag als excuus inroepen. We zijn dan maar een avondwandeling gaan maken, die wel gezellig was (want: we zijn op een goede frituur gebotst, hehe).

Hotel Terminus Turnhout

Dit kwamen we tegen tijdens het naar beneden gaan met de trap. Een mooie ruimte.

IMG_5523_Travel_report_Turnhout

En dit hier, was het ‘uitzicht op de stad’ waar we zo naar uitkeken. Eerlijk? Gezien die eigenschap één van de hoofdredenen voor dit hotel was, vond ik dit echt een hele grote teleurstelling. Toen we gingen uitchecken waren ze net de kamer naast de onze aan het kuisen en wauw, die zag er mooi uit. Dat was het soort kamer die we hoopten te hebben. Jammer, maar helaas.

Over het algemeen is dit hotel goed voor een twee sterrenhotel. Het uitzicht kon beter, een haardroger was fijn geweest, maar de locatie is heel goed en het is heel betaalbaar. Er is gratis koffie en thee, en wifi. Voor een nachtje is dit dus een oké hotel. En er is een brasserie beneden, voor als je honger hebt. Oh ja, en hun website vind ik wel heel mooi. Zoiets mag ook gezegd worden.

INFORMATIE

Bezocht op: 25 augustus 2018 (één nacht)
Prijs: €87 incl. taksen
Online: website | Facebook | Booking.comTripAdvisor
Adres: Grote Markt 72, 2300 Turnhout

Leave a Reply