AROMA | TURNHOUT

Inmiddels las je al hoe ons weekendje in Turnhout (voor Dwars Door Turnhout) ons beviel, en waar we sliepen. Maar één essentieel ding is nog niet uitgebreid aan bod gekomen: ons ontbijt.

Naar goede gewoonte was ik aan het rondneuzen op Google Maps voor een leuk eetplekje dat ook nog eens op zondagochtend open was. Mijn oog viel meteen op Aroma, een zaakje in de Sint Antoniusstraat (waar ook Dille&Kamille ligt!), op amper 350 meter van het hotel. Casey ging akkoord en iets na 08:00 stonden we voor de deur (ja, we zijn allebei vroege vogels).

Aroma Turnhout

Nog voor we effectief de deur binnenwandelen, spotten we al dit bord. Dat zag er alvast heel goed uit. En: rode gerbera’s! #favorietebloemen.

Aroma Turnhout

Aroma Turnhout

We hadden niet gereserveerd, maar gelukkig was dat op dit uur niet zo’n probleem. Ik denk niet dat je hier op een zondag rond 10:00 moet komen zonder reservatie, want de zaak begon toen we klaar waren met eten goed vol te lopen. Op Google Maps krijgen ze 4,4/5, wat echt wel een hele mooie score is.

Op elk tafeltje lag De Zondag, ideaal voor mensen die graag ‘s morgens hun krant bij het ontbijt hebben. De menukaart stond op tafel in zo’n kalenderachtige houder. Heel handig om met twee personen te kijken. Je kunt hier kiezen voor een samengesteld ontbijt of ontbijten à la carte. Wij gingen voor het tweede.

Aroma Turnhout

Ik koos voor de het ei met soldaatjes, en tropical fruit thee. Het werd zo mooi gepresenteerd: de soldaatjes lagen netjes gestapeld, de boter mooi in een lang glaasje gespoten, het hoopje groen ernaast, … Echt een plaatje om naar te kijken, en heel lekker om te eten.

Aroma Turnhout

Aroma Turnhout

Casey ging voor de omelet spek en champignons, en een plat water (Chaudfontaine). Ik eet geen vlees, maar damn, die omelet zag er goed uit. Ze kreeg ook nog brood als side dish, en ik denk dat het zelfgemaakt is. Het was in ieder geval belachelijk lekker, zo zacht, zo vol van smaak. My god.

Aroma Turnhout

De zaak is ook een winkel, waar je koffie, thee en koekjes kan kopen. Dit hebben we niet gedaan, mede omdat we al met teveel spullen moesten zeulen (in mijn geval mijn loopschoenen). De vrouw die onze bestelling opnam en bracht (ik vermoed dat het de eigenares was), was supervriendelijk en aarzelde niet om meer info te geven over alles op je bord – vooral bij de mensen van het tafeltje naast ons. En ik hoorde dat heel veel dingen huisgemaakt waren.

Casey heeft al meermaals gezegd: voor Aroma alleen al zou ik terug naar Turnhout gaan. En als zij zoiets zegt over een treinreis die minstens 2 uur duurt, dan betekent het dat het goed is, heel goed. Deze plek is simpelweg een aanrader. Verlaat Turnhout niet zonder hier te eten!

DE REKENING

  • ei met soldaatjes: €5,50
  • omelet spek & champignons: €8,00
  • thee tropical fruit: €4,50
  • plat water (Chaudfontaine): €2,50

INFORMATIE

Bezocht op: zondag 26 augustus 2018
Online: website | Facebook | TripAdvisor
Adres: Sint-Antoniusstraat 35, 2300 Turnhout

Leave a Reply