WANDELROUTE N1 | NOMMERN

Naast lopen is er nog een andere sport die ik enorm graag doe: wandelen. Tijdens ons bezoek aan de Ardennen wandelden we al langs de Ninlingspo, tijdens ons bezoek aan de Luxembourg moest het dorpje Nommern eraan geloven.

Dat ik zou wandelen in Luxembourg, stond vast, alleen het ‘waar?’ moest nog beslist worden. Je hebt er namelijk ontelbaar veel mogelijkheden. Gelukkig kwam ik op de website van Mullerthal uit, waar je alle wandelingen kon bekijken én kon filteren op moeilijkheidsgraad. Wel zo handig. Na wat rondklikken besloot ik dat de wandeling in Nommern de gelukkige winnaar was.

Je vertrekt op Camping Nommerlayen, dit was een halfuur rijden van ons hotel vlakbij het centrum. Je kan je auto gratis parkeren, en moet dan helemaal over de camping wandelen (van aan de receptie de hele tijd rechtdoor, naar boven) om bij het beginpunt te komen. De wandeling die wij deden zou zo’n 5,3 km geweest zijn, en hoewel dat kort lijkt, doe je er toch al snel anderhalf tot twee uur over.

Wandeling Nommern

Hier stond ook nog een bordje voor de Well Being Trail, met een aantal vraagjes die je moet beantwoorden als je die wandeling gedaan hebt. Lijkt me ook heel leuk om te doen! Wij volgden nu het gewoon het blauwe vlagje/pijltje.

Wandeling Nommern

Wandeling Nommern

Wandeling Nommern

Het leek allemaal rustig te beginnen, met de nodige hellingen, en toen kwamen de rotsen dichterbij. En moest je deze overwinnen. Soms door over stenen te wandelen, op andere momenten waren het bijna volwaardige trappen. Met leuning!

Wandeling Nommern

Op de foto hierboven zie je in de verte het blauwe pijltje nog eens. Onderaan staat een rode M op een witte achtergrond, dit staat voor Mullerthal Trail.

Wandeling Nommern

Wandeling Nommern

Wandeling Nommern

Wandeling Nommern

Op een gegeven moment kom je een bankje tegen, voor het geval je even wil rusten. Oké, je komt ook genoeg rotsen tegen om op te rusten maar da’s meer voor de durfals he.

Wandeling Nommern

Wandeling Nommern

Wandeling Nommern

Wandeling Nommern

Wandeling Nommern

Op sommige momenten deed het bos me denken aan het Aokigahara-bos in Japan. Ik had nooit naar The Forest moeten kijken. Big mistake.

Wandeling Nommern

Wandeling Nommern

Wandeling Nommern

Wandeling Nommern

Veel foto’s, weinig tekst. Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, zeker bij natuurwandelingen als deze. Na een dik anderhalf uur waren we weer op de camping, waar we gebruik gemaakt hebben van de kans om meteen iets te drinken. Niets zo lekker als een heerlijk frisse Ice Tea Green na zo’n wandeling!

INFORMATIE

Bezocht op: zondag 9 september 2018
Afstand: 5,3 km
Prijs: gratis
OnlineMullerthal.lu
Adres

One Comment

Leave a Reply