WEEKEND LUXEMBURG | TRAVEL REPORT

Onlangs had ik op het werk drie dagen na elkaar vrij, een kans die ik helemaal wilde grijpen. Omdat Stefan ook vrij was (hij moest pas maandagavond weer beginnen met werken), besloten we er een weekendje tussenuit te gaan. Hij stelde Luxemburg voor, en ik besefte dat dat zou betekenen dat ik weer een land van mijn lijstje zou kunnen kruisen. Op naar Luxemburg dus!

ZATERDAG

We vertrokken zaterdagochtend, rond een uur of 11:00. Het zou een rit van 2,5 uur worden, met de nodige vertragingen, dus dan zouden we rond 14:00 wel ter plekke kunnen zijn en meteen kunnen inchecken.

DoubleTree Hilton Luxembourg

IMG_6125 Weekend Luxemburg Travel Report

Overnachten deden we in het DoubleTree by Hilton hotel. Wauwie, wat een luxe. Mijn mond viel open van deze kamer! Blogpost online op 25 oktober, stay tuned.

Na het inchecken en bekomen van de lange autorit besloten we het centrum te gaan verkennen. Tot mijn grote verbazing zijn alle bussen in Luxemburg gewoon gratis op zaterdag. Ja, echt. Je hoeft zelfs niks te laten zien of zo, gewoon hop on, hop off. Hoe zalig is dat?

IMG_6035 Weekend Luxemburg Travel Report

De bussen zijn hier ook heel goed: in de bus hangt een scherm met alle komende haltes, en de haltes worden ook omgeroepen, zoals in metro’s in grote steden.

Rawdish Luxembourg

De eerste plek waar we in het centrum stopten was Rawdish (blogpost online op 15 oktober). Ik had wel zin in een kleine hap.

Rawdish Luxemburg

Daarna gingen we verder door de stad. We passeerden grote namen als Chanel, Gucci, Hermès, Louboutin, Louis Vuitton, leuke winkels als Lush en natuurlijk de Nespresso Boutique. Na wat struinen was het tijd voor iets lekker en het volgende vegan zaakje: Beet.

Beet Luxemburg

Echt, vegan eten is zo fantastisch lekker. Deze burger was to die for. Ik moet echt eens leren vegan koken thuis, het is nog een beetje een grote stap maar wie weet ga ik er ooit het karakter voor hebben. Hierna gingen we weer aan het wandelen.

IMG_4847 Weekend Luxemburg Travel Report

IMG_4837 Weekend Luxemburg Travel Report

IMG_4854 Weekend Luxemburg Travel Report

Stefan wilde ook graag sushi eten, dus ook dat deden we. Ja, diezelfde avond nog, ahum. Dit was een beetje een tegenvaller, vond ik. We gingen bij Sushi Lovers, en de sushi was best oké, maar er was niet zo heel erg veel keus, er was maar één vrouwentoilet, … Ik ga gewoon liever naar de goede sushiplekjes die we kennen, zoals Sushi Tokio en Potala. Hierna hebben we de bus naar huis genomen, en hebben we het nog gezellig gemaakt op de kamer en ons mentaal voorbereid op de volgende dag.

ZONDAG

IMG_6059 Weekend Luxemburg Travel Report

De volgende dag begon met ontbijt. Het ontbijt was gewoon goed, met alle basic dingen die je verwacht en wat extra’s, zoals muesli die al in melk zat (oké, dit klinkt raar maar ik weet niet hoe ik het beter kan verwoorden). Na het ontbijt trokken we onze wandeloutfit aan en reden we richting Nommern, een plekje op een halfuurtje rijden van Luxemburg Stad.

Wandeling Nommern

Aokigahara-vibes, anyone? De tocht hier duurde zo’n twee uur, en het was een hele mooie wandeling. Een aanrader! Hier lees je de blogpost over deze wandeling.

Op de bijhorende camping van Nommern hebben we nog wat lekkers gedronken, en in de vroege namiddag waren we weer in het hotel. Tijd om weer naar het centrum van de stad te trekken! Deze keer mét busticket: voor een hele dag betaal je €4, wat nog steeds een superschappelijke prijs is. Dat is de helft van de prijs van een dagpas in Vlaanderen (als je hem op de bus koopt)!

IMG_4992 Weekend Luxemburg Travel Report

IMG_6085-Weekend-Luxemburg-Travel-Report kopie

IMG_4965 Weekend Luxemburg Travel Report

IMG_4984 Weekend Luxemburg Travel Report

In het centrum gingen we deze keer weer wat sightseeing doen, om dan later in een burgertent te gaan eten. Op een gegeven moment spotte ik zo’n munt die je kan ‘draaien’ en verzamelen, maar we hadden geen 2 eurostuk. Dan maar ergens een drankje doen, om kleingeld vast te krijgen. En het toeval wil, de plek waar we uitkwamen om te drinken was de plek waar we gingen avondeten. Hoe groot is die kans? We besloten dan maar meteen te eten.

Snooze Luxembourg

En dat deden we dus bij Snooze. Gahhhh, die uienringen waren de beste die ooit gegeten heb, echt waar. Meer over Snooze komt op 12 november online!

IMG_6110 Weekend Luxemburg Travel Report

Omdat Stefan into biertjes is, en hoe onbekender, hoe liever, gingen we naar Liquid Bar, een plek in een hippere buurt van Luxemburg. Wat hebben hier al veel artiesten opgetreden!

IMG_4997 Weekend Luxemburg Travel Report

Op het schappelijke uur van 20:00 gingen we weer hotelwaarts. De volgende dag moesten we weer vroeg uit de veren om de rit naar huis te maken, zodat Stefan op tijd kon gaan werken.

MAANDAG

We ontbeten nog even in het hotel, maar rond 09:30 checkten we al uit. We reden dan nog even langs het Amerikaanse Militaire Kerkhof.

IMG_5020

En rond 12:30 waren we weer thuis. Jammer maar helaas. De volgende dag was het weer tijd voor de realiteit (lees: werken). In ieder geval, het was een kort maar heel fijn weekendje. Next on our list? Italië volgende week!

Om af te sluiten: mijn favoriete foto van ons in het hotel, omdat ik er helemaal verliefd op ben.

Leave a Reply