RAWDISH | LUXEMBURG

Toen we onlangs een weekendje naar Luxemburg gingen, waren er al een paar plekjes waar ik zeker langs wilde gaan. Ik ben (nog?) geen veganist, maar ik hou wel van plant-based gerechtjes. Hier in België, of toch vooral in Limburg, is er helaas niet erg veel keuze. In Luxemburg stad alleen al vond ik maar liefst 4 plaatsen om vegan te eten! Degene die het hoogst op m’n lijstje stond was Rawdish, dus daar gingen we meteen na aankomst even langs.

Rawdish Luxembourg

De zaak ligt in Avenue de la Porte-Neuve, maar het was even zoeken, want je moet eigenlijk zo’n soort zijstraat/plein op. Gelukkig viel de zaak snel op toen we dat eenmaal door hadden. Het was er op dat moment gelukkig niet druk, enkel een ander meisje dat op haar laptop aan het werken was. Meteen rechts kregen we een zicht op wat er allemaal te eten was.

Rawdish Luxemburg

Héél veel keus! En je kan kiezen op basis van waar je nood aan hebt: detox, hair & skin, immunity, protein, muscle en power. Stefan koos de linzensalade met tofu (protein) en ik ging voor de cheesecake (hair & skin). Dat namen we mee naar de kassa, waar ik de zeer intelligente vraag stelde of we dat daar mochten opeten. Yup, dom zijn doet geen pijn. Het meisje zei eerst al lachend “No, you can’t” om daarna “Ofcourse!” te zeggen. Oeps. De linzensalade mochten we indien gewenst in een kommetje doen en in de microgolf opwarmen, maar we beslisten om deze koud op te eten.

Rawdish Luxembourg

Ziet dat er niet heerlijk uit? Ik was zelfs een beetje verbaasd dat Stefan zelfs iets gekozen had, hij is normaal allergisch aan alles waar géén vlees in zit (sorry schat). Maar hij was verrast, meer zelfs, ik mag thuis vaker zelf zoiets proberen!

Rawdish Luxemburg

Rawdish Luxemburg

De cheesecake bites die ik gekozen had waren zooo lekker! Ik kan niet wachten om een keer zoiets thuis te maken. Ik denk dat ik wel tien van die dingen op had gekund. Helaas zou dat een beetje duur worden. Ons afval mochten we achter op een RASKOG-karretje van IKEA leggen.

Om te eindigen nog wat foto’s van de zaak zelf:

IMG_4799

IMG_4803

IMG_4805

IMG_4806

IMG_4809

IMG_4815

IMG_4816

(Uiteraard zie ik pas thuis dat mijn camera niet goed ingesteld was en nu hebben al mijn foto’s ruis *huilt*)

Samengevat: dit is écht een aanrader. Ze hebben ook nog een tweede locatie, op Place de Paris. Veganist of niet, als je op vakantie bent in Luxemburg Stad, moét je hier echt even langs! Supervriendelijke bediening, mooie Instagram-waardige zaak (ook belangrijk dezer dagen), en heerlijk eten en hapjes!

DE REKENING

  • fles Rasport Blue 0;5l: €2,50
  • bio lentils tofu salade: €7,90
  • bio cheesecake: €6,90

INFORMATIE

Bezocht op: zaterdag 8 september, namiddag
Online: website | Instagram | Facebook | TripAdvisor
Adres: 9-11 Avenue de la Porte-Neuve, 2227 Luxemburg (Luxemburg)

Leave a Reply