HOTEL DOUBLETREE HILTON | LUXEMBURG

Begin september had ik toevallig drie dagen na elkaar een vrij. Zo’n geweldige kans kon ik niet zomaar voorbij laten gaan, dus keek ik eens lief naar Stefan en gingen we een weekendje naar Luxemburg. Voor het eerst in m’n leven (buiten misschien toen ik héél jong was, dat weet ik niet) bracht ik een bezoekje aan Luxemburg. Een hotel kiezen vond ik moeilijk, er is best wel wat keus. Stefan hakte de knoop voor me door en besloot dat we eens in een Hilton-hotel moesten slapen, dus boekten we bij DoubleTree by Hilton.

Doubletree Hilton Luxembourg

Doubletree Hilton Luxembourg

Na een rit van 2,5 uur kwamen we er eindelijk aan. Bovenstaande foto’s zijn ‘s avonds gemaakt, maar we waren er gelukkig al om 14:00. De mevrouw die ons hielp met inchecken was supervriendelijk. Wel lees ik overal dat gasten een chocolate chip cookie krijgen, wij helaas niet. Geen idee of je misschien een Hilton-member moet zijn. Het is een kleinigheidje waar ik achteraf achterkwam, maar het was niet zo belangrijk dat ik erom ging vragen. Plus, we hadden een pràchtige kamer waar geen koekje tegenop kon!

Doubletree Hilton Luxembourg

Doubletree Hilton Luxembourg

Inchecken kon vanaf 14:00, en wij waren exact op dat tijdstip daar. Goed getimed, al zeg ik het zelf. Met de sleutel van kamer 517 namen we de lift naar boven. Er zijn op de benedenverdieping 3 liften naast elkaar, en dat mag ook wel, in een hotel met 345 kamers en minstens 17 verdiepingen (het precieze aantal ontgaat me). Soms moet je hier even wachten op een lift, maar ze zijn ruim en gaan héél snel omhoog.

En de kamer, wauw. Ik denk dat deze bij de meest luxueuze kamers hoort waar we ooit geweest zijn – ik denk zelfs dat deze gewoonweg op nummer 1 staat. Zoveel ruimte! Ik had meteen spijt dat ik m’n MacBook niet had meegenomen, want wat had ik heerlijk kunnen schrijven aan een paar blogposts hier!

DoubleTree Hilton Luxembourg

DoubleTree Hilton Luxembourg

DoubleTree Hilton Luxembourg` DoubleTree Hilton Luxembourg
DoubleTree Hilton Luxembourg

DoubleTree Hilton Luxembourg` DoubleTree Hilton Luxembourg

DoubleTree Hilton Luxembourg

Bon, ik denk dat de foto’s voor zich spreken. Er was een (hele goede) haardroger aanwezig, een strijkplank en strijkijzer – in de kledingkast waar dan ook nog eens een lichtje in hing, een koelkastje, een waterkoker, … Eén nadeel van de kamer: je kon niet op het balkon. Iedere kamer heeft een balkon, maar door veiligheidsredenen mag je er niet op. Zonde, want het uitzicht is de moeite (bos, bos en nog eens bos, I love it!). Ook heel leuk: als je er voor koos om je handdoeken niet de volgende ochtend al te laten vervangen en ze nog eens gebruikte (wat ik heel logisch vind, maar blijkbaar en jammer genoeg niet vanzelfsprekend is), krijg je als Hilton Honor member 500 punten extra! Leuk extraatje waarbij het hotel, het milieu en de gast wint. Zo zie ik het graag! Thumbs up voor initiatieven die het milieu helpen.

Het ontbijtbuffet was wat ik verwacht had: er was scrambled egg en hardgekookt ei, bonen in saus, gebakken patatjes, spek, … Daarnaast lagen de croissants, chocokoeken en rozijnenkoeken, samen met mini broodjes, brood en stokbrood. En natuurlijk was er kaas en hesp (en nog wel wat, maar ik ben enkel geïnteresseerd in kaas, hehe). Je kon zelfs muesli nemen, die al in melk zat (oké, dit is raar verwoord maar het zag er wel lekker uit). Ze hadden Kiri-kaasjes, La Vache Qui Rit, vers fruit, appelsap en sinaasappelsap, koffie en thee, yoghurtjes … Alles wat je eigenlijk verwacht van een hotelontbijt.

De ontbijtruimte is niet heel erg groot. We waren er rond 08:40 op zondag en hadden één van de laatste plekjes. Toen we om iets na 09:00 doorgingen stond er een hele wachtrij, allemaal aan te schuiven voor een plekje. Op maandag was dit probleem er niet, toen was er méér dan plek zat. Zorg dus dat je zeker op tijd bent!

Er is een zwembad, fitness en sauna aanwezig. Belangrijk: zorg dat de vrouw in het gezelschap de sleutelkaart heeft, die is nodig om in het zwembad te geraken. Mannen kunnen zo van de kleedkamer naar het zwembad. Bij ons was het andersom, Stefan had de kaart en zat lekker baantjes te trekken terwijl ik op een stoeltje zat te wachten waar hij bleef omdat ik niet in het zwembad geraakte …

Het hotel is ideaal als je met de auto komt: er zijn een 250-tal parkeerplaatsen (gratis!), en er was altijd wel een plekje. Ook als je met het vliegtuig komt is dit een goede optie, gezien het hotel slechts enkele kilometers van de luchthaven ligt. Op Internet las ik mensen die klaagden over het geluid van de vliegtuigen, maar ik heb er geen één gezien of gehoord.

Als je naar de stad wilt, is er een perfecte busverbinding. Bus 12 Hollerich, P+R Bouillon brengt je in amper 14 minuten van het hotel naar het centrum. Opstappen doe je aan halte Dommeldange, Parc de l’Europe (amper 300 meter van het hotel), afstappen doe je aan Centre, Badanstalt. Meer info over de bus kun je verkrijgen aan de balie in het hotel. Heel handig: alle bussen zijn gratis op zaterdagen! Op andere dagen betaal je €2 voor een kaartje dat twee uur geldig is, of €4 voor een dagkaart.

Over het algemeen hebben we hier een hele goede ervaring gehad. Het enige jammere is dat je niet op het balkon kon, en dat er geen stopcontact naast het bed was (wel een USB-poort, maar ik prefereer een stopcontact). Voor de rest: super hotel met pràchtige kamers, en heel behulpzaam personeel! Als we nog eens naar Luxemburg komen, wil ik zéker hier nog eens overnachten!

INFORMATIE

Bezocht: van 08/09/2018 t.e.m. 10/09/2018
Online: website | Booking.com | TripAdvisor
Adres12, Rue Jean Engling, 1466 Luxemburg (Luxemburg)

Leave a Reply