BEET | LUXEMBURG

Eerder vertelde ik al over ons bezoekje aan Rawdish, een veganistisch zaakje in Luxemburg. Daar snoepte ik van heerlijke cheesecake bites, en at Stefan een vullende salade. Later op de dag, toen ik meer honger had, gingen we naar Beet, waar hij genoot van een biertje dat hij nog niet kende en ik van een fantastische hamburg.

Beet Luxemburg

Dit is een eettent die je niet kan missen, met haar ideale locatie op Place Guillaume II, waar je ook het Stadhuis en de toeristische dienst terugvindt. Iets verder ligt ook nog de Notre Dame. Buiten was het al gezellig druk, dus besloten we binnen te gaan zitten. Je kan vooraan of achteraan in de zaak zitten. Wij kozen voor achteraan.

IMG_4819

IMG_4828

De zaak is ingericht zonder veel gedoe, maar met een aantal leuke accenten, zoals de laaghangende peertjes. Deze laatste foto maakte ik net voor we vertrokken, en toen hadden ze op elk tafeltje een ‘gereserveerd’-bordje gezet. Meer bewijs hebben we niet nodig om te zien dat dit een goed draaiende zaak is. Hopelijk komen er dankzij deze zaakjes nog meer mensen achter hoe lekker veganistisch eten kan zijn.

Ik koos voor de avocado burger, die ik na 10 minuten kreeg. Stefan ging enkel voor een biertje, hij zat nog vol van zijn slaatje bij Rawdish.

Beet Luxemburg

IMG_4826

Bij een burger wordt standaard een kommetje friet, een sausje en een slaatje geserveerd. De sla was minder m’n ding (maar ik hou niet van veel sla), de frietjes waren heerlijk en de burger was fantastisch. Die zag er langs buiten nogal bruin/groen uit, maar binnenin kwam nog meer kleur: gele vegan kaas en rode tomaat. En lekker dat die was!

IMG_4821

En Stefan ging voor een Black Widow-biertje, van brouwerij Stuff uit Luxemburg.

IMG_4827

Ook een leuk detail: de servetten waren gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal. Geweldig toch?

Op het menu vond je verder nog salades (quinoa, falafel, indian), heel wat andere gerechten met falafel zoals falafel durum, falafel plate, … en natuurlijk nog andere burgers, zoals de cheese, chili cheese, aubergine, barbecue, en met een crispy patty had je de keuze uit sweet spicy onion, portobello of mango vietnamese.

Voor ieder wat wils dus, hierzo. Een vegan burger voor mij, en een speciaal bier voor Stefan. Iedereen blij!

DE REKENING

  • avocado burger: €14,60
  • Black Widow bier: €7,00

INFORMATIE

Bezocht op: zaterdag 8 september 2018, ‘s avonds
Online: website | Instagram | Facebook | TripAdvisor
Adres: 32 Place Guillaume II, 1648 Luxemburg (Luxemburg)

Leave a Reply