KATHEDRAAL VAN MILAAN | MILAAN

Een bezoek aan Milaan is niet compleet zonder een bezoek aan de Duomo di Milano, de kathedraal. Een prachtig gebouw, waar bijna 600 jaar (!) aan gewerkt is. Het is de grootste kerk van Italië, en de vierde grootste kerk in de wereld.

Kathedraal van Milaan

Kathedraal van Milaan in het donker

Ook ‘s avonds is het een plaatje om te zien.

De kathedraal heeft een lengte van 157 meter en een breedte van 92 meter. De oppervlakte is ongeveer 11.700 m². Er zijn ongeveer 135 pinakels en meer dan 2300 beelden op de façade van het witte bouwwerk. De vieringtoren is 108,50 meter. Bovenop de hoogste toren staat het vergulde Madonnabeeld, bekend onder de naam Madonnina.

Kathedraal van Milaan inkom

Je kan uiteraard een bezoek brengen aan de binnenkant. Wij gingen voor het ticket van €3,00, wat ons toegang gaf tot de kathedraal en het museum. Er zijn ook nog tickets mogelijk met onder andere een bezoek aan de top, en van bovenop zou je naar het schijnt bij helder weer de Alpen kunnen zien!

Kathedraal van Milaan

Kathedraal van Milaan

Kathedraal van Milaan

Kathedraal van Milaan

Kathedraal van Milaan

Kathedraal van Milaan

Kathedraal van Milaan

Een foto van de grond, omdat je soms niet alleen vooruit, maar ook naar boven of naar onder moet kijken. Ik vond de tegels heel mooi.

Kathedraal van Milaan

Ik vond het leuk om de binnenkant van het prachtige gebouw eens te hebben gezien, vooral voor de prijs van amper €3,00. We waren ook goed op tijd voor de wachtrij (ongeveer een halfuur voor deze opende) waardoor we ten laatste als vijftiende binnen waren.

Een ticket bemachtigen doe je in een ander gebouw, rechts van de kathedraal. In dit gebouw krijg je een volgnummer en zodra je aan de beurt bent, kan je je gewenste tickets kopen. Dit kan wel even duren, maar veel mensen geven het ook wel op heb ik gemerkt, dus je komt soms sneller aan de beurt dan je denkt.

De kathedraal is ook te zien in mijn laatste YouTube-video:

INFORMATIE

Prijs: €3,00
Online: website
Adres: Piazza del Duomo, 20122 Milano, Italië

Bronnen: Wikipedia, Lijst van grootste kerken,

One Comment

Leave a Reply