SNOOZE | LUXEMBURG

Ik hou van burgers (check hier het overzicht van alle burgerrestaurants tot nu toe op mijn blog). Toen we onlangs in Luxemburg waren, ging ik op zoek naar een plek waar we lekker konden eten. Ik wist niet goed waar ik zin in had, maar tijdens het ronddolen op Google Maps stootte ik op Snooze. Een blik op de foto’s en mijn beslissing was genomen, Snooze it is.

We waren op zondagnamiddag aan het rondwandelen tot ik een muntmachine tegenkwam, in het wagentje dat de tickets voor het toeristisch treintje verkocht. Ik noem ze zo, de automaten waar je zo’n souvenirmunt kunt krijgen. Jammer genoeg had geen van ons twee nog muntstukken, dus stelde Stefan voor om ergens iets te gaan drinken. Na een paar meter wandelen botsten we op een plek waar mensen op het terras zaten te drinken. En toeval of niet, het was Snooze! Omdat het toch al 16:30 was en we geen lunch gehad hadden, besloten we om maar meteen te gaan dineren.

Snooze Luxemburg

Vleeseters zullen hier zeker aan hun trekken komen: er zijn maar liefst 16 burgers met vlees. Daarnaast zijn er nog 2 met kip en 2 met vis. En jawel, ook de vegetariërs komen aan hun trekken #happy: er waren maar liefst 4 verschillende burgers zonder vlees! Naast je burger kan je nog een side dish en een extra sausje nemen, en een salade. Het menu (behalve de drank) vind je ook op hun website.

We werden geholpen door een vriendelijke, enthousiaste jongen, die vroeg of we in het Engels, Frans of Luxemburgs wilden geholpen worden. Hij nam onze bestelling op en na amper 3 minuten hadden we onze drank al. Een kwartiertje later volgde ook ons eten.

Snooze Luxembourg

Als drankje koos ik voor de Arizona Green Tea (net als ik deed bij Peppermill). Een flesje van 500ml kost €4,00, wat ik een redelijke prijs vind. Stefan ging voor 312 Urban Wheat Ale, die €8 kost voor een halve liter.

Low Carb Rider burger bij Snooze Luxembourg

Ik koos voor de Low Carb Rider. Het ‘vleesje’ was gemaakt van paddestoelen, brood, oestersaus en ei. Verder zat er nog een gemixte salade, tomaat, aioli mayonaise en gebakken ei tussen. Echt, dit was zó lekker. Ik krijg honger van er gewoon aan te denken. Als side dish koos ik voor onion rings (duh), die ook hemels waren. Als het geen 5 uur rijden was (heen en terug weliswaar), dan ging ik dit weekend weer, for real. De King Frico klonk ook niet slecht, maar hier zat helaas rucola tussen, brrr.

Snooze Luxembourg

Stefan ging voor de Snooze Burger: ijsbergsla, Snooze saus, gebakken ei, bacon, gebakken uitjes (yum), cheddar en tomaat. Hmm…

Er stond ook nog een burger voor de echte vleesfanaten op de kaart: de Chuck Norris Burger. 10 x 100 gr vlees, véél kaas, veel spek, sla, tomaat en Snooze saus. Ik voel m’n maag ontploffen bij het idee, maar hey, ieder z’n ding.

De dessertenlijst was ook indrukwekkend: Puff Daddy (sweet burger met 3 bolletjes vanille-ijs en warme chocoladesaus), Choc’late Lovin spoon cake, Strawberry Brulée Cheesecake, Oreo Cake, en 7 verschillende smaken ijs (€2/bol) of milkshake (€6).

Wij bezochten de vestiging in het centrum van de stad, vlak bij de ‘Monument of Remembrance’  en de Adolfsbrug, maar ze hebben ook een vestiging in Esch-sur-Alzette, op de Avenue Du Rock’N’Roll (hoe cool is die naam?).

Ben je in Luxemburg en heb je honger? Ga zéker eens langs Snooze, je krijgt er geen spijt van!

DE REKENING

  • Arizona Green Tea: €4,00
  • 312 Urban Wheat Ale: €8,00
  • Low Carb Rider: €16,50
  • Snooze Burger: €18,50

INFORMATIE

Bezocht op: zondag 9 september 2018
Online: website | TripAdvisor | Instagram | Facebook
Adres: 27, Rue Philippe II, L-2340 Luxembourg

 

Leave a Reply