BRASSERIE BOTAN | ALKEN

Op de laatste dag van november besliste ik naar het examencentrum in Alken te gaan om misschien eindelijk mijn theorie eens te halen. Als ik het haalde, dan zouden we gaan lunchen bij Botan, een plek waar ik al enkele jaren heel graag eens wil gaan eten. Ik zag de brasserie altijd liggen als ik op de trein richting Hasselt passeerde, en was altijd benieuwd hoe het daar zou zijn.

Gezien ik geslaagd was voor mijn theoretisch examen, betekende dat dus ook een bezoek aan Botan. Ik had even schrik dat ze nog niet open gingen zijn (zo’n examen duurt minder lang dan ik dacht, echt like, 10 minuten?) omdat we vrij vroeg waren, maar gelukkig waren ze net een kwartiertje open. Hop, naar binnen dus!

Ze hadden latte macchiato’s (ik ken nog véél zaken waar ze dit niet schenken), waar ik superblij mee was. Een latte in afwachting van ons eten dus! Je kreeg hier ook nog een mini Twix en een koekje van Rombouts bij. Stefan ging voor een glas Coca Cola Zero.

Dan was het tijd voor ons eten. Stefan ging voor wok met kip, ik koos voor een dubbele croque madame – zonder hesp. We hebben niet te lang op ons eten moeten wachten. En ook dit zat helemaal goed!

De wok met kip kost €15,00. Stefan vond ‘m superlekker. Ik was vooral fan van de pasta die ze erin gebruikten, van die lekkere dikke noodles, hmmm.

Mijn dubbele croque madame kost €10,00. Ik ben blij dat ze ook effectief geen hesp ertussen hebben gedaan, want ik heb in andere zaken andere ervaringen. Ook leuk vond ik de saus, meestal krijg je enkel mayonaise bij een croque, maar hier waren het twee sausjes samen in één kommetje. De salade erbij maakte dit super vullend.

Naast deze gerechten kan je er ook broodjes afhalen, en je kan er ook pizza eten. Een nadeel: hun website werkt al een tijdje niet. Dus je kan niet op voorhand even de menukaart bekijken om je voor te bereiden (iets wat ik wel graag doe).

Over het algemeen vind ik dit dus een gezellige brasserie! De prijzen en de vriendelijkheid zijn oké, de keuze is ook goed. Als ik (ooit) mijn praktisch rijexamen ga afleggen, ga ik eens lief naar Stefan kijken om te vragen of we hier opnieuw komen eten als ik ook daar voor slaag.

DE REKENING

  • wok met kip: €15,00
  • croque madame: €10,00
  • latte macchiato: €3,20
  • Coca Cola Zero: €2,10
  • Ice Tea: €2,20

INFORMATIE

Bezocht op: 30 november 2018, ‘s middags
Online: Facebook | TripAdvisor
Adres: Stationsstraat 127, 3570 Alken

Leave a Reply