AZUR EN ARDENNE | DURBUY

Eind februari was ik aan het bellen met Stefan. Ik voelde me een beetje down, en toen we hadden afgelegd, belde hij niet veel later terug. Of ik geen zin had om in het weekend naar Durbuy te gaan. We waren allebei vrij, en hij had een leuk hotel gevonden op Booking. Wel, waarom niet? Zaterdagmiddag vertrokken we, na een heerlijk broodje van Bon’Ap (beste broodjes ooit) en na anderhalf uur rijden parkeerden we aan het hotel.

Het hotel waarover hij sprak, was Azur en Ardenne. De naam klonk alvast goed. De ligging leek me op Google een beetje ‘meh’, omdat het zo ver weg van de bewoonde wereld leek. Niets is minder waar, op tien minuutjes wandelen waren we in het centrum van Barvaux – een deelgemeente van Durbuy. Maar bon, first things first.

Om iets na 15:00 arriveerden we. Het was niet heel duidelijk waar we konden parkeren: de opties waren Residents en Arrivées. We besloten tot bij ‘Arrivées’ te gaan, maar dat was het duidelijk niet. Hier was één parkeerplek voor mindervaliden en waren drie … Tesla-parkeerplaatsen. Jup. Hop, omdraaien en naar de parking voor de Residents. Een grote én gratis (!) parking.

De receptie bevindt zich aan de bar. Een vriendelijk meisje hielp ons verder. We kregen twee sleutelkaarten, ze wees ons de lift (we zaten op de tweede verdieping) en gaf wat uitleg over de wellnessfaciliteiten. Ontbijt was een optie, maar dit hebben we niet genomen.

DE KAMER

De kamer was wat je van een hotelkamer kunt verwachten. We hadden een schuin plafond, waar een raam in zat wat je niet kon verduisteren. Het andere, vrij kleine raampje, had met klittenband een soort tussengordijn en dan nog een echt gordijn. Buiten zag je veel groen en bomen, en ook auto’s, waaronder de onze, wat wel handig was.

De badkamer was oke. Ruim, maar ze konden nog net iets meer doen met de ruimte. Er was een haardroger, iets wat jammer genoeg niet standaard is in sommige hotels. Er waren geen toiletartikelen in kleine flesjes, maar er hing zo’n dispenser in de douche en aan de pompbak met respectievelijk shampoo/douchegel en zeep in. Ik vind flesjes leuker, maar hey, dit zorgt voor minder plastic afval. Wel jammer: de bekertjes waren wel van plastic. 100% recycleerbaar, but still. Hier kunnen ze misschien glazen versies in de plaats zetten.

Op het bed lagen twee badjassen, mooi gestrikt, samen met een infoboekje over het hotel en alles wat je er kunt doen.  Verder stond er een bureau met pen en papier, en was er een waterkoker en koffie en thee te vinden.

Het hotel had, zoals vele andere hotels, ook een bar. Gezien ons trouwfeest alsmaar dichter komt, mijd ik alcohol zoveel mogelijk. Gelukkig waren in de bar ook alcoholvrije cocktails te vinden, zoals deze Colibri:

Het boek dat er bij ligt, is ‘You Or Me’, een ‘klapboek’ voor koppels. Het is al de tweede keer dat ik het in de bib ga halen, want we vinden het zo leuk om te spelen. Elke pagina heeft een vraag, opdracht, … eentje die jij kunt lezen, en eentje die ondersteboven staat, voor je partner. Je komt echt hele leuke en grappige dingen van elkaar te weten!

In het wellnessgedeelte heb ik geen foto’s gemaakt, maar het zwembad was heerlijk. Je had er grote ramen, waar je dan uitkeek op de bomen. Zalig. Ideaal om gewoon tot rust te komen. Er was ook een sauna, jacuzzi en hammam. Jammer genoeg was er maar één jacuzzi, en als daar mensen inzaten die er het eerste uur niet uit gingen komen, tja, dan had je pech. Dat was wel zonde, gezien dat één van de dingen was waar ik wel zin in had.

Maar goed, het was een heerlijk weekend! Ik krijg al heimwee als ik er aan terugdenk. Op wandelafstand hebben we dan ook nog eens een geweldige taverne gevonden, die ik alleen maar iedereen kan aanraden. Deze plek is één van de beste locaties om tot rust te komen in de Ardennen!

INFORMATIE

Bezocht op: 02 maart 2019, één overnachting
Online: website, TripAdvisor, Booking
Adres:  Rue de la Jastrée 31, 6940 Barvaux

One Comment to “AZUR EN ARDENNE | DURBUY”

Leave a Reply