TAVERNE DU CENTRE | DURBUY

Tijdens ons weekendje in Durbuy gingen we ‘s avonds eten in het centrum van Barvaux. Op Google Maps hadden we een aantal opties gevonden, maar de voorkeur ging uit naar Taverne du Centre. Een hele goede keuze, zou later blijken.

De taverne ligt op een kilometer wandelen van hotel Azur En Ardenne,  en op 650 meter van het treinstation (of beter, halte) van Barvaux. We kwamen aan om 18:00, en mochten kiezen uit een tafeltje in de veranda of binnen. Mijn voorkeur ging uit naar binnen (de veranda was ook ‘binnen’, maar ik zat liever echt in de zaak). Ze kwamen onmiddellijk onze drank opnemen, welke we een paar minuten later (om 18:06) ook al voorgeschoteld kregen. Ik ging voor een groene thee, Stefan ging voor een biertje van Durbuy (waarna er nog vele volgden). De thee was van Rombouts, en ik kreeg er twee suikerstaafjes en een speculaasje bij. Het meisje dat ons bediende was trouwens supervriendelijk, en sprak zelfs een woordje Nederlands!

Om 18:10 kwamen ze dan ons eten opnemen. Stefan koos voor biefstuk met peperroomsaus en frietjes, ik ging voor de pasta met 4 kazen. Om 18:29, net geen 20 minuutjes later, kwamen ze het eten brengen.

Stefan was heel tevreden over zijn biefstuk. Hij mag het hebben. Ik was meer fan van de frietjes erbij, van die grote, gele, dikke frieten, yum. Gelukkig had hij er een beetje te veel, waardoor ik er heel wat kon meepikken.

Mijn pasta was heeerlijk. Het was een verrassing welke vorm het zou zijn, want er stond enkel ‘pâtes’, maar het bleek tagliatelle. Perfect voor dit gerecht. Ik kreeg er nog 4 stukjes brood bij, en boter van Rochefort. Het brood was zacht met een krokante korst, zoals het hoort, de boter was net niet op smeertemperatuur, maar ook niet heel hard. Ondertussen was mijn thee ook op, dus nam ik nog wat plat water van Chaudfontaine.

Het enige wat een beetje als nadeel gezien kon worden, waren de toiletten. Er was maar één hokje voor vrouwen, en het slot was niet zo’n fijn slot om te sluiten, zo’n schuifslot (hoe omschrijf ik zoiets best?). Verder kan ik alleen maar zeggen dat het een aanrader is om hier tijdens een bezoekje aan Durbuy te gaan eten!

DE REKENING

  • Durboyse bier (tripel, bruin of blond): €4,20
  • Spa blauw: €2,20
  • groene thee: €2,10
  • pasta 4 kazen: €13,00
  • biefstuk met peperroomsaus en frietjes: €18,50

INFORMATIE

Bezocht op: zaterdag 2 maart, ‘s avonds
Online: FacebookTripAdvisor
Adres: En Charotte 2, 6940 Barvaux

Leave a Reply