LA VRAIE CONFITURE DE DURBUY | DURBUY

Zoals ik in een eerdere blogpost al liet vallen, is de confituur van Durbuy zeer geliefd. Ik moet en zou dus een potje mee naar huis nemen. Na in m’n beste Frans een bezoek te hebben gebracht aan de toeristische dienst, kwamen we uit bij het winkeltje van Confiturie Saint-Amour, een familiebedrijf van vader op zoon dat net buiten het centrum van Durbuy een werkplaats heeft waar ze de lekkerste confituur maken.

Hoewel deze werkplaats en bijhorende winkel ook te bezichtigen zijn, hebben wij het (voor deze keer?) gehouden op een bezoek aan hun tweede winkel in het centrum. Stefan wilde streekbieren, ik confituur, en we zijn allebei blij naar buiten gewandeld.

Ik heb nog nooit zoveel soorten confituur bij elkaar gezien. Een keuze maken was absoluut niet makkelijk, maar ik ging uiteindelijk toch voor de meest voor de hand liggende optie: aardbeienconfituur. En dat potje is nu al bijna leeg. Serieus, dit is de beste confituur ooit. Ik zou nu terug naar Durbuy willen voor een kleine voorraad te gaan halen.

De man aan de kassa was ook heel sympathiek, dat maakte dit plekje nog gezelliger. Het kan voor sommigen wat toeristisch lijken, en ik vermoed dat het hier in de zomermaanden heel druk is, maar op een regenachtige dag in maart kan je hier op ‘t gemak een kijkje nemen. Ik wilde nog een blogpost wijden aan de confituur zelf, maar ja, een foto maken van een halflege pot, da’s het ook niet echt he … Ik genoot van de mijne op een geroosterd meergranenbrood, zo lekker! In ieder geval: ooit in Durbuy? Probeer echt eens deze confituur!

INFORMATIE

Online: website
Adres: 7 Rue Alphonse Eloy, 6940 Durbuy

Leave a Reply